Bütün araç sahiplerini ilgilendiriyor! Sürücüler istemese de her araçta olacak

Bütün araç sahiplerini ilgilendiriyor! Sürücüler istemese de her araçta olacak
Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme duyuruldu. Sürücü istese de isteme de araçlarda zorunlu tutulacak. İşte bütün detaylar...

Avrupa Birliğinde (AB) otomobillere "kara kutu" zorunluluğu hale getirileceği belirtildi.

Temmuz ayı itibarıyla Avrupa Birliği ülkelerinde “kara kutu” sistemi geçerli olacak. Düzenleme, M1 kategorisindeki sekiz koltuklu otomobilleri, pick-up kamyonetleri ve vanları içeren 3 bin 500 kilogramın altındaki ağırlığa sahip N1 sınıfı araçları kapsayacağı açıklandı.

karakutu1.jpg

27 ÜLKEDE UYGULANACAK

Kutu sistemi diğer adıyla EDR Avusturya başta olmak üzere Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya ve İsveç gibi 27 ülkede uygulanacağı belli oldu.

EDR sistemi, araçlarda hava yastığı sistemine entegre olarak konumlandırılacağı ve sürücü tarafından kapatılamayacağı vurgulandı. Kaza esnasında veya hız artışlarında devreye gireceği aktarıldı.

EDR sistemi, hız, fren, pozisyon, araç titreşimi ve gömülü güvenlik sistemleri verilerini kayderek, acil durumlarda eCall sistemiyle yardım çağrısı yapabileceği ifade edildi.

Otomobillere "kara kutu" zorunluluğu geliyor - 1

ABD'DE YASA TEKLİFİ

2012'de ABD'de bu cihazların zorunlu hale gelmesi için bir yasa teklifi sunuldu. Ancak teklif 2019'da geri çekildi. O zamandan beri yeni bir yasa üzerinde çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar