Tıp dünyası şoku yaşattı: 5 bin yıllık tedavi yöntemi! Her hastalığa iyi geliyor

Tıp dünyası şoku yaşattı: 5 bin yıllık tedavi yöntemi! Her hastalığa iyi geliyor
Bursa'da yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe sahip olan tedavi yöntemi, birçok hastalığın tedavisinde hastalara şifa oluyor.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık beş yıl önce başlatılan apiterapi tedavi yöntemi, birçok hastalığın kısa sürede iyileşmesine yardımcı oluyor.

Hastalar, 10 ila 15 seansta tedavilerini tamamlayarak hastaneden mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Uyku problemleri, diz veya bel ağrısı yaşayan hastalar, tedavi sonrası bu rahatsızlıklarının tamamen ortadan kalktığını ve normal yaşamlarına döndüklerini belirtiyorlar.

aw193522-05-yqtj.webp

Tedaviye kabul edilebilmek için öncelikle arı alerjinizin olup olmadığını belirten testler yapılması gerekiyor. Kan tahlilleri sonucunda arı zehrine alerjisi olmayan hastalar tedaviye kabul ediliyor. Tedavi sırasında vücudun akupunktur bölgelerine arı iğnesi uygulanıyor. İlk başta düşük dozlarla başlanan tedavi, sonraki seanslarda artırılıyor. Seans sayısı ise hastalıklara göre değişiklik gösteriyor.

aw193522-03-2u6k.webp

Apiterapi, bir çeşit akupunktur tedavisi olarak biliniyor ve birçok ülkede yaygın bir şekilde uygulanıyor. Türkiye'de ise bu tedavi yöntemi daha az biliniyor. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Dr. Dursun Ünal, 2014 yılında Sağlık Bakanlığı'nın GETAT yönetmeliği ile hastanelerde apiterapi uygulamalarının başladığını belirtiyor. Arı zehri tedavisi, romatizma, diz ve bel ağrısı, ankilozan spondilit ve multipl skleroz gibi birçok hastalığın tedavisinde fayda sağlıyor.

aw193522-01-obw0.webp

Dr. Ünal, düşük dozda arı zehrinin vücuda verildiğinde bağışıklık sisteminin romatizmaya karşı kendini koruduğunu ve özellikle akupunktur noktalarını arı zehri ile uyardıklarını ifade ediyor. Bu uyarı, klasik akupunkturdan daha etkili olabiliyor ve haftada iki kez tedavi süresince en az 12 seans gerekiyor.

aw193522-02-3zrz.webp

Arı iğnesi ile uygulanan tedaviden memnun kalan hastalar, sağlığına kavuştuklarını ve normal yaşamlarına geri döndüklerini belirtiyorlar. İltihaplı romatizması olan bir hasta, apiterapi sayesinde ağrılarından kurtulduğunu ve namazını rahatça kılabildiğini dile getiriyor. Bu tedavi, bazı hastalarda soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların da önlenmesine yardımcı oluyor.

Apiterapi, doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul ediliyor ve hastalar arasında popülerlik kazanıyor. Alerji testi yapıldıktan sonra uygun görülen hastalar bu tedaviye başlıyor ve başarılı sonuçlar elde ediyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar