Bursa Büyükşehir ‘Âşık Veysel’i unutmadı

Bursa Büyükşehir ‘Âşık Veysel’i unutmadı
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk halk ozanı Âşık Veysel'in vefatının 50. yılında onu unutmayarak önemli bir adım attı. Akademisyenler, araştırmacılar ve yazarların bir araya gelerek kaleme aldığı "Anadolu'nun Sesi Âşık Veysel" adlı kitap, şehrin kültür ve sanat arşivlerine kazandırıldı.

Bursa, kültürel mirasa verdiği önemi bir kez daha ortaya koyarak Âşık Veysel'in anısını yaşatmaya devam ediyor. Şehirdeki somut olmayan kültürel mirası koruma çabaları, yeni yayınlarla destekleniyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kez Âşık Veysel'in hayatını ve eserlerini derlediği önemli bir kaynağı şehir belleğine kazandırdı.

Kitapta, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Esma Şimşek, Gündüz Şatıroğlu, Prof. Dr. Halil Apaydın, İrfan Murat Yıldırım, Metin Önal Mengüşoğlu, Metin Turan, Nevzat Çalıkuşu ve Veysel Kaymak gibi önemli isimlerin katkıları bulunuyor. Kitabın tanıtımı, kitapseverlerin ilgisiyle Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, tarih boyunca birçok değerli yazar, şair ve düşünür yetiştirildiğini belirtti. Âşık Veysel'in de bu değerlerden biri olduğunu vurgulayan Şahin, onun sazı ve sesiyle ölümsüzleştirdiği yaşamını anmak için bu kitabı hazırladıklarını dile getirdi. Şahin, geçmişin önemli değerlerini günümüzle buluşturarak büyük halk ozanlarının anısını yaşatmanın önemine vurgu yaptı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Bilal Kemikli, Âşık Veysel'i vefatının 50. yılında çeşitli etkinliklerle andıklarını hatırlatarak, her şiirinin derin bir hikmet barındırdığını ifade etti. Kemikli, genç kuşakların bu büyük ozanı tanıması için bu eseri kaleme aldıklarını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar