Borsada işlemler iptal edilecek mi? Ünlü ekonomist resmen duyurdu

Borsada işlemler iptal edilecek mi? Ünlü ekonomist resmen duyurdu
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Borsa İstanbul'da işlemler ancak depremin 3. gününde durdurulmuştu. Bu 3 gün boyunca küçük yatırımcı çok büyük zararlara uğrarken, borsada hala yatırımlar kapalı durumda. Ekonomist Ahmet Mergen, yapılan işlemlerin geri alınıp alınmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yol açtığı kaos ortamında, birçok manipülatör Borsa İstanbul''da da deprem yarattı. Sermaye Piyasasu Kurulu (SPK) ancak 3. gün yaptığı toplantı sonrasında Borsa İstanbul''u işlemlere kapatırken, bu süre boyunca borsa tepetaklak oldu ve küçük yatırımcı elindeki avucundaki parayı kaybetti. 

"İPTAL EDİLMESİ TARAFTARIYIM"

Depremin ardından yaşanan gelişmelerde ekonomi dünyası adeta ikiye bölünmüş durumda. Pek çok ekonomist yapılan işlemlerin kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini savunurken, bazı ekonomistler ise piyasaya müdahale edilmemesi gerektiğini ve depremin de hayatın olağan akışında yer alan bir felaket olduğu gerekçesiyle borsaya müdahaleyi gerektirmediği görüşünü paylaştı. 

Ünlü ekonomist Ahmet Mergen ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Pazartesi ve Salı günkü işlemlerin de iptal edilmesi taraftarıyım ama korkarım ki iptal edilmeyecek.Bu iki gün boyunca adil bir müzayede olmadığı konusunda herkes hemfikir herhalde.Yatırımcılar arasında hukukçular var.Kanunları en iyi onlar inceleyebilir.Çözüm üretebilirler." şeklinde konuştu. 





BORSADA İŞLEMLER İPTAL EDİLECEK Mİ?

Söz konusu kapama kararının ardından Borsa İstanbul yatırımcıları SPK''ya sert tepki göstererek pazartesi, salı ve çarşamba günü yapılan işlemlerin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca birçok depremzedenin enkazın altında kalması nedeniyle işlemlere iştirak edemediğini hatırlatan yatırımcılar, borsadaki adil ortamın manipüle edildiğini belirterek SPK''ya işlemleri iptal etmesi konusunda çağrıda bulundu.

KILIÇDAROĞLU SPK BAŞKANINI İSTİFAYA DAVET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılının başından bu yana Borsa İstanbul''da yaşanan ani düşüşlerin ardından birçok kez SPK''yı hedef alan açıklamalar yayınlayarak, görevini yerine getirmediği suçlamasında bulunmuştu. Son yaşanan olayların ardından deprem bölgesindeki görüşmelerini sonlandıran Kılıçdaroğlu, soluğu SPK''nın Ankara''daki Genel Merkezi önünde aldı. 

Kılıçdaroğlu, "Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha nasıl kurtarırım diye mücadele ederken, insanlar nasıl geçiniriz diye çadır beklerken 380 bin küçük tasarruf sahibinin deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Açık ifade ediyorum, başkan istifa etsin" ifadelerini kullanarak SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül''ü istifaya çağırdı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar