Selçuk Geçer dolar için tarih verdi: 15 gün sonra pişman olacaksınız...

Selçuk Geçer dolar için tarih verdi: 15 gün sonra pişman olacaksınız...
Türkiye'deki ekonomi politikaları ve dolar kuru hakkında yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun şubat ayını hangi seviyeden kapatacağını açıkladı.

Türkiye''de yıllardır hızla artan dolar kuru, aylardır yatay bir seyir izliyor. Yıllardır istikrarsız performansı nedeniyle yatırımcı tarafından cazibesini kaybetmiş olan TL, hem yurt içi hem de yurt dışı yatırımcıyı altın ya da döviz almaya itiyor. 

Geçmişte ekonomi ve özellikle dolar kuru üzerine yaptığı yorumlarla ses getiren, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hakkında dava açılan Selçuk Geçer, dolar için hayrete düşürecek bir tahminde daha bulundu. İşte Geçer''in şubat sonunda beklediği dolar kuru...

"DOLAR ANİDEN 24 LİRAYA FIRLAYACAK"

Geçer, Youtube kanalında yaptığı yayında, doların gerçek değerinin halihazırda 24 lira olduğunu belirterek, iktidarın elindeki araçlarla seçime kadar doları baskılamaya çalıştığını ve bu nedenle gerçekte olan artışın tabelaya yansımadığını söyledi ve "Bu artışı artık baskılamaları mümkün değil. Ülkeye sokabildikleri sıcak para imkanları da tükenmiş durumda. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselişini başlatacak ve şubat sonuna kadar 24 lirayı görecek" açıklamasında bulundu. Doların çıkacağı değerin zaten şu anda reel sektör değeri olduğunu söyleyen Geçer, "Türkiye''nin kısa vadeli borcu tarihinin en yüksek seviyesinde. 190 milyar dolara yakın bir borç var 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken. Böyle bir yakın dönemli borç varken artık doları baskılamaz imkansız, yakında yeniden tırmanmaya başlayacak" ifadelerini kullandı. 

BORSA İSTANBUL YATIRIMCISINA SERT TEPKİ

Borsa''da ocak ayında yaşanan üst üste düşüşlerin ardından daha önce Borsa İstanbul hakkında yaptığı yorumları hatırlatan Geçer, "Borsada onun bunun gazıyla hisse alıp battık bittik diyen acemilere . Burası ağlama duvarı değil. Hesabı bana değil borsa uçacak kaçacak diye malı size tepeden çakanlara soracaksınız. Ben uyardığımda ‘sen ne bilirsin’ demeyi biliyordunuz. Bu arada bunlar iyi günleriniz." dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar