Bir kase tüketen mışıl mışıl uyuyor! Kalp sağlığı için adeta bir hazine

Bir kase tüketen mışıl mışıl uyuyor! Kalp sağlığı için adeta bir hazine
Günümüz koşullarının en büyük sorunu haline gelen uykusuzluk, kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Uykusuzluğa doğal alternatif çözümleri en çok araştırılanlar arasında yer alıyor, peki uykusuzluğa ne iyi gelir? Uykusuzluk sorununu ne ortadan kaldırır?

Uyku sorunları, birçok kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediği apaçık ortada, peki kirazın uykusuzluğa iyi geldiğini daha önce duymuş muydunuz? Uykuya dalmakta zorlananlar için melatonin ve uyku ilaçlarına alternatif olarak kiraz, sağlıklı bir uyku için önemli bir destek olabilir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra kalp dostu olan bu meyvenin bir kase tüketimi, birçok sağlık sorununa karşı korur.

Kirazın yüksek lif içeriği ile A ve C vitaminleri, potasyum ile bağırsak sağlığını destekleyerek kolon kanseri riskini azaltır. Sağlığa birçok faydası bulunan kiraz, antioksidan özellikleri sayesinde iltihaplanmaya karşı koruma sağlar, ayrıca bir kase kiraz, sadece 100 kalori içerir ve günlük vitamin ihtiyacının yüzde 15'ini karşıladığını biliyor muydunuz?

65aa7232f1376821197fce4c.webp

KİRAZLA UYKUSUZLUĞA VEDA

Kiraz, içerdiği yüksek polifenoller ve melatonin sayesinde uyku kalitesini yükseltir. Uyumadan önce tüketilen vişne suyu, uyku süresini uzatabilir ve uyku-uyanma döngüsünü düzenlemede yardımcı olabilir. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde kas ağrılarına ve yaralanmalara karşı koruyucu etki sağlar.

KALP SAĞLIĞI İÇİN ADETA BİR HAZİNE

Kiraz, kalp sağlığını destekleyerek düzenli kalp atışlarını korur ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur. Potasyumun fazla sodyumu vücuttan atması, tansiyonun düzenlenmesine katkıda bulunur.

65aa7232f1376821197fce46.webp

KARACİĞERİ KORUR

Karaciğer dostu olarak bilinen kiraz, fazla ilaç ve alkol tüketiminden kaynaklanan karaciğer yükünü hafifletmeye yardımcı olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar