Beyoğlu'nda gecekonduda yangın paniği

Beyoğlu'nda gecekonduda yangın paniği
Beyoğlu, İstanbul – İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Kaptanpaşa Mahallesi'nde, gece yarısı çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Beyoğlu Yay Sokak'taki bir gecekondu evinde başlayan ve bitişik binaya sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, saat 03.15 sularında, iddiaya göre bir gecekondu evinde sobanın yanlış kullanımı sonucu meydana geldi. Kısa sürede büyüyen alevler, gecekonduyun bitişiğindeki binanın alt katlarına da sıçradı. Binada yaşayanlar ve çevre sakinleri, durumu fark eder etmez panik içinde kendilerini dışarı attı.

Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı. Aynı zamanda polis ve sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulunarak herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem aldı. Yangının bitişiğindeki binanın en üst katında mahsur kalan yabancı uyruklu bir aile, itfaiye ekiplerinin dikkatli müdahalesi sonucu güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Bölge sakinlerinden Musa Lortoğlu, yaşananları şöyle aktardı: "Arkadaşlarla dışarıdaydık, aniden dumanları gördük ve hemen yangının olduğu yere koştuk. Çevredeki insanları uyandırıp dışarı çıkarmaya çalıştık. İçeriden bir amca çıktı, sobayı yakmaya çalışırken yangının çıktığını fark ettiğimizi anladık. Herkesi dışarı çıkarabildik, en üst katta kalan Türkmen aile de itfaiye tarafından kurtarıldı. Can kaybı olmaması sevindiriciydi, ancak maddi hasar mevcut."

Yangın sonrası itfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarına devam ederken, polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar