Beyaz sirkenin hiç bilmediğiniz kullanım alanları! Duyunca çok şaşıracaksınız

Beyaz sirkenin hiç bilmediğiniz kullanım alanları! Duyunca çok şaşıracaksınız
Beyaz sirke, normal sirkenin ötesinde özelliklere sahip. Peki, beyaz sirke hangi alanlarda kullanılır? İşte, beyaz sirkenin sıradışı 8 farklı kullanım alanı.

Beyaz sirkesi, asetik asit ve sudan oluşan fermente edilmiş bir sıvı. İşte beyaz sirkenin kullanım alanları...

KİREÇ ÇÖZÜCÜ

Beyaz sirke, kireç lekelerini çözmek için mükemmel bir çözüm. Kettle, çaydanlık, ütü tabanı gibi kireç birikintilerinin yoğun olduğu yerlere uygulayabilirsiniz. Bir kovaya beyaz sirke dökün, bir temizlik beziyle kireçli yüzeyleri silin. 10 dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

1da778d5-720c-4b9d-8e23-d7250cbf8cad-fe8b2acd-2b70-4171-b2e8-5de200afd7cf.jpg

EV TEMİZLEYİCİ:

Beyaz sirke ve su karışımı, doğal bir temizleyici olarak kullanılıyor. Bir su bardağı beyaz sirkeyi bir su bardağı suyla karıştırın. Bu karışıma batırılmış temiz bir bezle tüm yüzeyleri silin. Son olarak durulama veya nemli bir bezle silme işlemi yapın.

LAVABO AÇICI:

Yüksek asidik özelliği sayesinde beyaz sirke, tıkanan lavaboları açar. Lavaboya 2 tatlı kaşığı karbonat dökün, üzerine beyaz sirke ekleyin ve köpürtün. Birkaç dakika bekledikten sonra sıcak su dökerek lavabonun açılmasını sağlayın.

a2bb0f56-ee7c-4c1d-9cea-92a76d63b6b2-16114ba1-b05d-42d6-8928-fc1fc29224cc.jpg

BULAŞIK MAKİNESİ TEMİZLEYİCİSİ:

Beyaz sirke, bulaşık makinesinde biriken kireç ve kötü kokuları gidermek için kullanılıyor. Bir kap içerisine beyaz sirke ve su koyun, boş bulaşık makinesine yerleştirin ve hızlı programda çalıştırın. Ancak çok sık kullanılmamalı, 2-3 ayda bir kez uygulamanız yeterli.

YÜZEY PARLATICI:

Metal yüzeylerde parlaklık sağlamak için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke ve su karışımını hazırlayın, yüzeyleri temiz bir bezle silin ve ardından temiz suyla durulayın.

beyaz-sirkenin-hic-bilmediginiz-8-kullanim-alani-68838aa1-2901-4dd4-a266-fd6a65f56e79.webp

KOKU GİDERİCİ:

Beyaz sirke, asidik yapısıyla kötü kokuları hızla yok eder. Kötü koku bulunan bir alana bir kase beyaz sirke koyun, kötü kokuların emilmesini sağlayın.

BÖCEK KOVUCU:

Havalar ısındığında ortaya çıkan karıncalar ve böceklerden kurtulmak için beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Eşit oranda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesine koyun, böceklerin girebileceği alanlara püskürtün.

SAÇ DURULAMA SUYU:

Kepek sorunuyla başa çıkmak için beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. 1 çay bardağı beyaz sirkeyi 4 su bardağı ılık suyla karıştırın, saçınızı bu karışım ile durulayın. Ancak bu işlemi aylık olarak tekrarlayın ve saçınızı fazla yıpratmamaya özen gösterin.

NOT: Beyaz sirkenin ağız yoluyla tüketilmesi veya cilt üzerine uygulanması önerilmez. Herhangi bir alerjiniz veya cilt rahatsızlığınız varsa, kullanmadan önce doktorunuza danışın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar