Ve harekete geçildi: Ticaret Bakanlığı'ndan flaş İsrail hamlesi

Ve harekete geçildi: Ticaret Bakanlığı'ndan flaş İsrail hamlesi
Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere İsrail'e ihracat kısıtlaması getirildiğini açıkladı. Açıklamada "İsrail derhal ateşkes ilan edene kadar kısıtlamalar yürürlükte kalacaktır" denildi.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ticari politikalarında yeni bir adım attı. Bakanlık, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren belirli ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlayacak bir uygulama başlattığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, bu kararın İsrail'in Gazze'de ateşkes ilan etmesi ve yeterli miktarda, kesintisiz insani yardıma izin vermesi şartına bağlı olduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, bu kısıtlamanın İsrail'in Gazze'deki insani durumu iyileştirme yönündeki taahhütlerini güçlendirmek için bir adım olduğunu vurguladı

KISITLAMA 56 ÜRÜNÜ KAPSIYOR

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, 9 Nisan 2024'ten itibaren bazı ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı almıştır. Kararın gerekleri Bakanlıkça derhal yürütülecektir. İsrail, Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamalar yürürlükte kalacaktır."

Ticaret Bakanlığının İsrail'e yönelik kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.

Türkiye'nin, Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan İsrail'e ihracatı devam ettirmesi tepkilere neden olmuştu. İsrail'e gönderilen ürünlerin içeriği de tartışmalara neden olmuş, muhalefet İsrail'e bomba yapımında kullanılan ürünlerin gönderildiğini ileri sürmüştü.

vbakanlik.jpg

gks3vvuwqaa55bw.png

gks3vvwwyaadwfd.png

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar