Bayram öncesi emniyet harekete geçti: Yolcu otobüsleri denetlendi

Bayram öncesi emniyet harekete geçti: Yolcu otobüsleri denetlendi
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğun yolcu trafiği yaşanırken, güvenlik önlemleri de titizlikle uygulanıyor. Özellikle şehirler arası yolculukların artmasıyla birlikte, Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılan denetimler sıklaştırıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, otogar çıkışlarında yolcu otobüslerini durdurarak önemli kontroller gerçekleştirdi. Takograf, sürücü belgeleri, araç belgeleri ve emniyet kemeri gibi unsurlar detaylı bir şekilde incelenirken, yolculara da emniyet kemerlerinin kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda, sürücülere ve yolculara emniyet kemerinin hayati önemine vurgu yapan broşürler dağıtıldı.

Otobüs sürücüsü Hüseyin Atkoşan, yapılan denetimlerin can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Atkoşan, "Denetimlerin artması, sürücüler ve yolcular için daha güvenli bir seyahat ortamı oluşturuyor. Emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulayan bu tür uygulamalar, bilinçlenmemize katkı sağlıyor. Polis ve jandarma ekiplerimize teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri ise dron destekli denetimlerle yolcu otobüslerini denetledi. Tekirdağ'da da benzer denetimlerin sürdüğü bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar