Bakan Yerlikaya'dan lüks polis araçları ile ilgili açıklama

Bakan Yerlikaya'dan lüks polis araçları ile ilgili açıklama
Suç örgütlerine ait lüks araçların polis araçları envanterine katılmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Yerlikaya, katıldığı programda bu araçların masraflarına dair açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNNTÜRK’te yayınlanan Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya'nın gündeme dair açıklamaları dikkat çekti.

CNNTÜRK'teki habere göre, Emniyet'in gerçekleştirdiği operasyonlarda ele geçirilen lüks otomobiller konusuna da değinen Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Araç markaları bize ulaşıyor ve diyor ki, 'Emniyet'e öyle yakıştı ki, bu bir şey olduğunda bize getirin.' Sembol yerlere koyuyoruz. Birçok görüntü var; bir çocuk diyor ki, 'Polise binebilir miyim?' ve aracı inceliyor. Bu araçların 13'ü Komançero'nun. Bir fenomen aracı var. Diğerleri ise diğer suç örgütlerine ait. Dünyada da bu uygulama çok ses getirdi. Moral de oldu ekiplere. Gelip fotoğraf çektiriyorlar, ayağınıza taş değdirmesin diyor gelip vatandaşlarımız. Sadece yakıt masrafı var, bakım masrafı yok. Herkesin içi rahat olsun."

Yerlikaya, katıldığı yayında şunları söyledi:

"81 vilayette çalışıyoruz" diyen Bakan, operasyonların "365 gün sürdüğünü vurgularken, kırsalda yapışan operasyon sayısı 17 bin 234 olduğunu da söyledi. Bakani Hain terör örgütü PKK'yı bitirme noktasına getirdiğimiz bir gerçek" şeklinde konuşurken, "Hem kırsalda hem şehirde onların sözde barınma merkezlerinde tarama faaliyetinde bulunuyoruz. En ufak gelen duyumu dahi kayda alıyoruz. Her hafta bana sunum yaparken telsiz kestirmesi şu, duyum bu her türlü detay anlatılır. Çok güçlü bir istihbarat ağımız var. Kabine'de güzel uyumlu bir çalışma var. Terör örgütüne nefes aldırmıyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar