Ayşegül Sarıca kimdir? Ayşegül Sarıca nereli, kaç yaşında, ne zaman öldü?

Ayşegül Sarıca kimdir? Ayşegül Sarıca nereli, kaç yaşında, ne zaman öldü?
Usta Türk piyanist Ayşegül Sarıca'nın hayatı merak konusu oldu. Birçok insan internette Ayşegül Sarıca'nın kariyerini ve neden öldüğünü araştırıyor. Peki Ayşegül Sarıca kimdir? Ayşegül Sarıca nereli, kaç yaşında, ne zaman öldü?

Ayşegül Sarıca kimdir?

Türk Piyanist Ayşegül Sarıca'nın hayatı ve kariyeri son zamanlarda tekrardan gündem oldu. Birçok kişi usta piyanistin hayatını araştırıyor. Peki Ayşegül Sarıca kimdir? Ayşegül Sarıca nereli, kaç yaşında, ne zaman öldü?

AYŞEGÜL SARICA KİMDİR?

1935 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ayşegül Sarıca, Türk piyano müziğinin önemli isimlerinden biriydi. Moda'da bulunan Sarıca Arif Paşa Konağı'nda büyüyen Sarıca, Almanca ve İngilizce de dahil olmak üzere birçok dil öğrenmişti.

Piyano eğitimine Ferdi Ştatzer ile başlayan Ayşegül Sarıca, sonrasında İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda da eğitim aldı. Daha sonra Paris Devlet Konservatuvarı'nda öğrenim gören Sarıca, burada Lucette Descaves ve Pierre Pasquier gibi ünlü isimlerden ders aldı. Mezuniyetinin ardından Marguerite Long'un Müzik Akademisi'nde ileri solistlik çalışmalarına başladı.

Uluslararası alanda birçok ödül kazanan Sarıca, Türkiye'nin yanı sıra Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Almanya ve diğer birçok ülkede konserler verdi. 1968 yılından sonra ise Cumhurbaşkanlığı senfoni Orkestrası'nın solistliğini yapmaya başladı. Sarıca 1971 yılında ise 'Devlet Sanatçısı' unvanı aldı. Fransız Kültür Bakanlığı tarafından ise Sarıca'ya 'Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres' madalyası verildi.

Sarıca'nın özel hayatı da dikkat çekiciydi. 1963 yılında eski milli basketbolcu Nejat Diyarbekirli ile evlendi ve çiftin 2 çocuğu oldu.

AYŞEGÜL SARICA NE ZAMAN ÖLDÜ?

Ayşegül Sarıca 10 Mart 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar