Ataullah Hamidi kimdir? Ataullah Hamidi nereli, neden öldü?

Ataullah Hamidi kimdir? Ataullah Hamidi nereli, neden öldü?
Eski Batman Milletvekili Ataullah Hamidi hayatını kaybetti. Bu haberin ardından birçok kişi internette Ataullah Hamidi'yi araştırmaya başladı. Peki Ataullah Hamidi kimdir? Ataullah Hamidi nereli, neden öldü?

Ataullah Hamidi kimdir?

Eski Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkanı Ataullah Hamidi hayatını kaybetti. Haberin gündeme gelmesi ile birlikte birçok vatandaş Ataullah Hamidi'nin hayatını ve neden öldüğünü araştırmaya başladı. Peki Ataullah Hamidi kimdir? Ataullah Hamidi nereli, neden öldü?

ATAULLAH HAMİDİ KİMDİR?

Ataullah Hamidi, 19 Ekim 1954'te Batman'ın Beşiri ilçesinde dünyaya geldi. Babasının adı Hıvzullah, annesinin adı Naciye olan Hamidi, eğitimini Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Petrol Arama Bölümü'nde tamamladı.

İki dönem üst üste Batman Belediye Başkanlığı yapmış olan Ataullah Hamidi, aynı zamanda Batman Belediye Spor Kulübü'nü kurarak spor alanında da faaliyet gösterdi. Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Batman Belde Yapı Kooperatifi Kurucu Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi.

Siyasi kariyerinde de aktif bir rol oynayan Hamidi, 20 ve 21. Dönemlerde Batman Milletvekili olarak seçildi. 20. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve 21. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Ataullah Hamidi, orta düzeyde Arapça ve iyi düzeyde Kürtçe bilmektedir. Evli ve altı çocuk babası olan Hamidi, hem siyasi hem de sosyal hayatta etkili bir rol oynamış ve Batman'ın köklü isimlerinden birisi olarak tanınmaktadır.

ATAULLAH HAMİDİ NEDEN ÖLDÜ?

Eski siyasetçi Ataullah Hamidi Ankara'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar