Asgari ücret ve emekli maaşı için rakam verildi

Asgari ücret ve emekli maaşı için rakam verildi
Asgari ücret zammı için 13 Haziran'da başlayacak komisyon toplantısı sonunda yeni asgari ücret belli olacak. Emekli maaşı ve diğer aylıkları da etkileyecek görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı merak edilirken Sosyal Güvenlik Uzmanı uzmanı Özgür Erdursun'dan konuyla ilgili flaş bir tahmin geldi.

Selahattin Demiel / Günboyu

Türkiye'nin gündemi, seçimlerden tekrar ekonomi üzerine yoğunluk kazanırken asgari ücret ve emekli maaşı zammının ne kadar olacağı merak ediliyor.

TÜİK'in enflasyon hesaplamalarında doğal gaz harcamalarını çıkarması enflasyonu olduğundan daha da düşük gösterirken bu durumun asgari ücretlilere ve emeklilere düşük bir zam olarak yansıyacağı yorumları öne çıktı.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabı üzerinden asgari ücrete ve emekli maaşına yapılacak zamla ilgili sosyal mdya hesabı üzerinden bir tahminde bulundu.

Erdursun, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"1 Temmuzda Asgari ücret 12.000- 12.500₺ bandında, en düşük emekli aylığı ise 10.000₺ olur! Çok baskı olursa en düşün emekli aylığı asgari ücrete yakın olur…

Asgari ücretin üzerinde ücretle çalışıp ya da kendisinden istenen prim gün sayısının üzerinde prim günüyle emekli olmuş ancak en düşük emekli aylığı olan 7.500₺ emekli aylığı alanların zam oranlarını ve bu kişilerin mağduriyetlerinin giderilip giderilmeyeceğini merak ediyorum…"

zg.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar