Fazilet Apartmanı A Blok'a ilişkin davada yeni gelişme: Depremde 19 kişi can vermişti

Fazilet Apartmanı A Blok'a ilişkin davada yeni gelişme: Depremde 19 kişi can vermişti
6 Şubat 2023'te gerçekleşen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 19 kişinin hayatını kaybettiği Fazilet Apartmanı A Blok'un yıkılmasıyla ilgili 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Durum, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu olan ve bu davada tutuksuz yargılanan Mahmut Oktay H. ile müştekiler ve taraf avukatları mahkemede hazır bulundu.

Mahmut Oktay H, inşaat mühendisi olduğunu ve binanın projesini 1975 yılındaki yönetmeliklere göre hazırladığını belirtti. Ayrıca bilirkişi heyetinin bazı hesaplamalarda hatalar yaptığını iddia etti.

Sanık, 8 mahkeme dosyasının olduğunu ve Fazilet Apartmanı'nın her iki blokunda da en iyi malzemelerin kullanıldığını savundu. Kendi inşaatlarında kötü malzeme kullanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Müşteki Mehmet Kaan Çimen, anne ve babasını kaybettiğini ve binaya ilk taşınan aile olduklarını ifade etti. Çimen, apartmanın altındaki fırının aktif olduğunu ve çeşitli sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Ayrıca, ısınma nedeniyle fayans ve boyalarda dökülmelerin meydana geldiğini söyledi.

Diğer müştekiler de benzer şekilde sorumlulardan şikayetçi olduklarını belirttiler.

Mahkeme heyeti, firari sanıklar Akın Y. ile Ferihan Y. hakkındaki yakalama kararını devam ettirerek duruşmayı 24 Ekim'e erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar