Antalya’daki teleferik faciasının gerçek sebebi ortaya çıktı

Antalya’daki teleferik faciasının gerçek sebebi ortaya çıktı
Antalya’da meydana gelen teleferik faciasının bilirkişi raporu ortaya çıktı. Bir kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin yaralandığı felaketin asıl sebebi bakın neymiş!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferikte demir direğin kabinle çarpışması sonucunda meydana gelen kazada kabinde bulunan Memiş Gümüş hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

22,5 saatlik bir süreçte kabinlerde bulunan 174 kişi tahliye edildi. Feci kazanın ardından 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Antalya'da teleferik kazası: 1 kişi hayatını kaybetti, mahsur kalanların tamamı kurtarıldı - BBC News Türkçe

Gözaltına alınan şüpheliler arasında ANET firması genel müdür vekili, mekanik mühendisi, taşeron bakım şirketi yetkilileri ve bakım firması personeli bulunuyor.

Kazaya ilişkin yapılan kontrollerin bilirkişi ön raporunda da denetim ve bakım-onarımda kusurların olduğuna dikkat çekildi.

Antalya'daki teleferik kazasında kaş kişi öldü, mahsur kalanlar kurtarıldı mı? Antalya'daki teleferik operasyonu 23 saatte bitti - Son Dakika Flaş Haberler

BAĞLAMA ELEMANLARI KONTROL EDİLMEDİ

Rapora göre ayrılma ve deformasyona uğrayan parçaların kopmasıyla kazanın gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca bakım sözleşmesinde yer almasına rağmen bağlama elemanlarının kontrolünün yapılmadığı vurgulandı.

Antalya Konyaaltı'nda Teleferik Kazası

BAKIMLAR EKSİK

Bilirkişi raporunda eksikliklerin ve kusurların tespit edildiği belirtildi. Bu kapsamda sözleşmelere uyulmadığı, bağlama elemanlarının kontrollerinin yapılmadığı ve bakım işlemlerinde yetersizliklerin olduğu ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar