Ankara’nın en çılgın projesi: Polatlı temiz içme suyuna kavuştu

Ankara’nın en çılgın projesi: Polatlı temiz içme suyuna kavuştu
Ankara’nın Polatlı ilçesinde 30 yıldır süren su sıkıntısı Ankara Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla bitti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, göreve geldiği gün Polatlı için verdiği temiz içme suyu sözü gerçek oldu. 100 kilometrelik "İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı" projesi tamamlandı ve Polatlı'nın 30 yıllık temiz su hasreti sona erdi. Proje, Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen bir tören ve iftar programıyla hizmete açıldı.

ihs-1241.jpg

Açılış törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın katılımıyla birlikte Polatlılı halk büyük ilgi gösterdi.

Yavaş, törende yaptığı konuşmada, "Buraya, yarım asırlık bir hasreti sonlandırmaya geldik. Polatlı halkının on yıllarca çile çektiği sorunu bitirmeye geldik" dedi. Ayrıca, göreve başlamadan önce verdiği sözü tutma konusunda kararlı olduklarını ifade eden Yavaş, çeşitli engellemelere rağmen projeyi başarıyla tamamladıklarını vurguladı.

polatli-11.jpg

BİRÇOK İLÇE DE DAHİL EDİLDİ

Projenin maliyetinin 2 buçuk milyar lira olduğunu belirten Yavaş, İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı'nın sadece Polatlı'nın değil, çevredeki bölgelerin de temiz su ihtiyacını karşıladığını ifade etti. Projeye dahil olan Sincan, Yenikent, Temelli ve Organize Sanayi Bölgeleri de temiz suya kavuşmuş oldu.

polatli-3.jpg

"HALKIN REFAHI ÖN PLANDA TUTULDU"

Yavaş ayrıca, Polatlı'nın yanı sıra 19 mahalleye eski Yüzükbaşı hattından içme ve sulama suyu verilmesi planlandığını söyledi. Bu hizmetlerin, belediyenin gerçek ihtiyaçlara odaklanan ve halkın refahını ön planda tutan bir anlayışla gerçekleştirildiğini vurguladı.

polatli-2.jpg

İLÇE SAKİNLERİ MEMNUN

Polatlılılar da projeyle ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, Yavaş'a teşekkür etti. Yıllardır yaşadıkları temiz su sorununun sona ermesiyle birlikte mutluluklarını ifade eden Polatlı halkı, Yavaş'ın hizmetlerinden dolayı minnettarlıklarını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar