AKP’nin son anketinde ortaya çıktı: İstanbul ve Ankara’ya odaklanan Erdoğan elindeki iki büyükşehri kaybediyor!

AKP’nin son anketinde ortaya çıktı: İstanbul ve Ankara’ya odaklanan Erdoğan elindeki iki büyükşehri kaybediyor!
Yerel seçim hazırlıkları kapsamında çalışmalarına devam eden AKP’nin yaptığı son ankette elindeki birkaç büyükşehri kaybettiği ortaya çıktı.

AKP'de, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte adayların performansları titizlikle değerlendiriliyor. Parti içinde yapılan çalışmalar, CHP'nin Hatay ve Antalya'da AKP'nin gerisinde yer aldığı ancak Bursa ve Balıkesir'de önde olduğunun belirtildiğini gösteriyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, AKP'li kaynaklar, Bursa'da CHP'nin şu an için önde olmasının en önemli nedenlerinin YRP'nin, 5 yıl boyunca AKP il başkanlığı görevini yürüten Sedat Yalçın'ı aday göstermesi ve Yalçın'ın adaylığının AKP'nin oylarını böldüğü şeklinde açıklamalar yapıyorlar.

Bursa'da, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin o dönemde adayı olan mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş'ın, CHP'nin o dönemde aday olarak açıkladığı Mustafa Bozbey karşısında seçimleri yalnızca yüzde 2.59 oy farkla kazandığı da dile getiriliyor.

2019'da CHP'nin, Balıkesir'de İYİ Parti'nin adayı İsmail Ok'u desteklediği hatırlatılırken, bu seçimde Balıkesir'de aday gösterilen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın yerelde güçlü bir isim olduğu, İYİ Parti seçmeninin de ilde CHP'ye kaydığının gözlendiğine dikkat çekiliyor.

ANKARA’DA SON DURUM

Ankara'da ise mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok arasındaki oy farkının, adayların ilan edildiği tarihten bu yana kısmen de olsa kapandığı ancak aradaki farkın hala yüksek olduğu ifade ediliyor. İstanbul'da da seçimlerin her ne kadar birbirine yakın görünse de Ekrem İmamoğlu'nun bir, iki puan önde olduğunun görüldüğü kaydediliyor.

CHP İKİ İLİ KAYBEDEBİLİR

CHP'nin, Hatay ve Antalya'da ise AKP'nin gerisinde olduğuna işaret ediliyor. Depremlerde ağır hasar alan Hatay'da, CHP'nin adayı Lütfü Savaş'a halkın tepkili olduğu belirtilirken Antalya'da ise Cumhur İttifakı'nın adayı Hakan Tütüncü'nün Kepez Belediye Başkanlığı dönemindeki icraatlarının Antalyalıların tercihlerinde etkili olduğu ileri sürülüyor.

ADANA VE MERSİN’DE CHP ÖNDE

Adana ve Mersin'de de şu an için CHP'nin adaylarının önde olduğunun kaydedildiği belirtiliyor. Şanlıurfa'da da YRP'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın AKP'nin oylarını böldüğü ve bu nedenle seçimin riskli olduğu değerlendiriliyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar