MHP’li başkandan skandal sözler: AKP’ye oy vermeyenleri Ebu Cehil’e benzetti

MHP’li başkandan skandal sözler: AKP’ye oy vermeyenleri Ebu Cehil’e benzetti
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken, parti mensupları da yurttaşlarla bir araya gelip oy tercihlerini etkilemeye çalışıyor. MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Temel Bedir'in yaptığı bir konuşma sosyal medyada tepki çekti.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, siyasi atmosferde gerilim artıyor. Son olarak MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Temel Bedir'in yaptığı açıklamalar, tartışmalara sebep oldu. Bedir, bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya gelerek, AKP'ye oy vermeyenleri "Ebu Cehil'in yolunda gidenler" olarak nitelendirdi.

Seçim döneminde partilerin halkla buluşmaları sırasında verilen demeçler büyük önem taşırken, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Temel Bedir'in ayrıştırıcı ifadeleri tepki çekti.

Kıraathanede seçmenle buluşan Bedir, "Biz peygamber efendimizin yanındaki sehabeleriz. İki yolunuz var, ya Cumhur İttifakı’nın yol bellediği Allah’ın yolunda gideceksiniz ya da Ebu Cehil’in yolunda gideceksiniz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada hızla yayılan bu sözler, pek çok kesimden eleştirilerim odağı oldu.

Ayrıştırıcı bir dil kullanılmasının siyasi atmosferi daha da germesi endişeleri beraberinde getirdi. Kullanıcılar, özellikle seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesi ve toplumsal birlik ve beraberliğin korunması gerekliliğini vurguladı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar