AKP Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin kimdir? Hilmi Bilgin kaç yaşında?

AKP Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin kimdir? Hilmi Bilgin kaç yaşında?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Partiler belediye başkanlarını belirlemeye başladı. AKP Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin oldu. Peki AKP Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin kimdir? Hilmi Bilgin kaç yaşında?

Sivas'ın bir önceki Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 31 Mart 2021 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) tekrardan aday oldu. Birçok insan Hilmi Bilgin'in kim olduğunu ve nereli olduğunu merak ediyor. Peki Hilmi bilgin kimdir? AKP Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin kimdir?

HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

AKP'nin Sivas Belediye Başkan adayı olarak tekrardan seçilen Hilmi Bilgin, Sivas'ın Kangal ilçesinde 26 Mayıs 1972'de doğmuştur. Avukat olan Hilmi Bilgin 2019 yerel seçimlerinde AKP'den belediye başkan adayı olmuş ve seçimi kazanarak Sivas Belediye Başkanı olmuştur.

Üniversiteyi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan Bilgin, mezun olduktan sonra SSK Sivas İl Müdürlüğü'nde kurum avukatlığı yapmıştır. Buradaki görevini bıraktıktan sonra serbest avukatlığa geçiş yapmıştır. Sivas Barosu'nda Disiplin ve Yönetim Kurulları Üyeliği ile Sıvas Baro Başkanlığı görevlerine seçilmiştir.

Sivas Milletvekili olarak 24., 25. ve 26. dönemlerde görev yapmış olan Bilgin, Adalet Bakanlığı yardımcısı olarak atanmış ve 2019 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığı için aday olmuş, seçimler sonucunda ise Sivas Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Orta düzeyde İngilizce bilen Hilmi Bilgin, evlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar