AKP listesinden vekil olan DSP lideri Önder Aksakal’a büyük şok: Her an düşebilir

AKP listesinden vekil olan DSP lideri Önder Aksakal’a büyük şok: Her an düşebilir
AKP listesinden seçimlere girerek seçilen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın milletvekilliği için tehlike çanları çalıyor.

Cumhur İttifakı'na destek kararı alan fakat parti örgütünün tepkisi ile karşılaşan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ın milletvekilliği tehlikede.

14 Mayıs'taki 28'nci Dönem Milletvekili seçimlerinde AKP listelerinden İstanbul 2. Bölge 4'ncü sıra adayı olarak seçilen Aksakal ile Ankara'nın iki seçim bölgesinde 9'ncu sıra adayları olan Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bir kısmı aktif görevini sürdüren bazı il ve ilçe başkanları adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunu Konya eski milletvekili Atilla Kart yaptı.

ÖNDER AKSAKAL HAKKINDAKİ SUÇLAMA NE

Aksakal ve iki yardımıcısına ‘Görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi belgeyi sahte olarak düzeltmek, düzenlemek ve bu belgeyi kullanarak resmi mercileri yanıltmak' ile ‘Görevinin gereklerine aykırı hareket ederek, görevi kötüye kullanmak' suçlamaları yöneltildi. Suç duyurusunda Parti Meclisi kararı gereği DSP'nin seçime katılmasına ve adayların merkez yoklaması ile belirlenmesine karar verildiği halde ittifak görüşmeleri yapıldığı, adaylık sürecinde ise Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulan 6 Nisan tarihli belgenin parti organları adına düzenlendiği

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar