"Afrin operasyonu" açıklaması

"Afrin operasyonu" açıklaması
BBP Genel Başkanı Destici, "BBP olarak hem ülke içinde terörün tüm unsurlarına karşı verilen topyekun mücadeleyi destekliyor ve doğru buluyor, sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP olarak hem ülke içinde terörün tüm unsurlarına karşı verilen topyekun mücadeleyi destekliyor ve doğru buluyor, sonuna kadar destekliyoruz hem de Suriye'nin kuzeyine yönelik, olması da zaruri Afrin operasyonunu destekliyoruz. Hatta daha ötesini söylüyoruz Türkiye bir süpürme harekatıyla Suriye’nin kuzeyindeki bütün terör unsurlarını temizlemeli." dedi.

Destici, AA muhabirine, ABD'nin, Suriye'de ağırlıkla (PYD/PKK'nın paravanı) Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) oluşan ve 30 bin kişiyi bulacak "Sınır Güvenlik Gücü" kurma kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Suriye'nin kuzeyinde bir terör bölgesi kurma çalışmaları olduğunu dile getiren Destici, bu konuda Türkiye'nin ABD başta olmak üzere bölgedeki bütün koalisyon güçlerini, "Terörle aranıza mesafe koyun. Terörist ayrımı yapmadan bütün terör örgütlerine karşı birlikte mücadele edelim" şeklinde uyardığını anımsattı.

Buna rağmen ABD ve bazı batılı güçlerin Suriye'nin kuzeyinde PYD ve YPG'yi, "PKK'nın bir uzantısı değil de şirin görünecek SDG gibi uydurma bir isimle" bütün dünyaya sunup meşruiyet kazandırma gayreti içine girdiğine dikkati çeken Destici, Türkiye'nin buna müsaade etmeyeceğini söyledi.

Destici, Türkiye'nin sınır güvenliği ve ülke menfaatleri için Suriye'nin kuzeyinde operasyonlar gerçekleştiğini hatırlatarak, bu operasyonlarla Fırat'ın doğusuyla batısı arasına girilerek bir terör koridoru oluşturulmasının önüne geçilmek istendiğine dikkati çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar