ABD tüketici güven endeksini aşağı yönlü revize etti

ABD tüketici güven endeksini aşağı yönlü revize etti
Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi, nisan ayında aşağı yönlü revize edilerek 77,2 olarak belirlendi.

ichigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini değerlendirmek amacıyla hazırladığı tüketici güven endeksinin nisan ayına ait nihai verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici güven endeksi, nisan ayında bir önceki aya kıyasla 2,2 puan azalarak 77,2'ye geriledi. Daha önce açıklanan ön veri ise 77,9 olarak raporlanmıştı. Mart ayında tüketici güven endeksi 79,4 seviyesinde kaydedilmişti.

Ayrıca, mevcut ekonomik koşullar endeksi nisan ayında aylık bazda 3,5 puan düşüşle 79'a geriledi. Tüketici beklentileri endeksi de aynı dönemde 1,4 puan azalarak 76'ya indi.

Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu'nun açıklamalarına göre, tüketici güveninin istikrarlı bir seyir izlediği vurgulandı. Hsu, uzun vadeli iş görünümünün Haziran 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını ancak kişisel finansal görüşlerin bir miktar zayıfladığını belirtti.

Hsu ayrıca, tüketicilerin genel olarak yaklaşan seçimlerin sonuçlarına bağlı olarak ekonominin gelecekteki durumuyla ilgili belirsizliklerini dile getirdiğini, ancak küresel jeopolitik faktörlerin tüketicilerin aklında belirgin bir şekilde öne çıkmadığını ifade etti.

Enflasyon beklentilerine de değinen Hsu, nisan ayında kısa vadeli enflasyon beklentisinin yüzde 2,9'dan yüzde 3,2'ye yükseldiğini ve uzun vadeli enflasyon beklentilerinin de yüzde 2,8'den yüzde 3'e çıktığını bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar