Acun Ilıcalı Alman kanalının yarısını satın alıyor

Acun Ilıcalı Alman kanalının yarısını satın alıyor
Acun Ilıcalı, Alman spor kanalı Sport1'in yüzde 50'sini 30 milyon Euro'ya satın alıyor

Türkiye'nin tanınmış televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, Almanya merkezli spor kanalı Sport1'e büyük bir yatırım yapıyor.

Ekonomim'deki habere göre Ilıcalı'nın şirketi Acunmedya, Sport1'in hisselerinin yüzde 50'sini 30 milyon Euro karşılığında satın alma konusunda anlaşmaya vardı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, İsviçreli medya grubu Highlight Communications, Sport1'in satışından önce tek sahibi olarak biliniyordu. Ancak şimdi, Acun Ilıcalı'nın girişimiyle Sport1'in ortaklık yapısında önemli bir değişiklik yaşanacak.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Acun Ilıcalı'nın sporla ilgili reality formatlarının Sport1'de de yayınlanması bekleniyor. Bu hamle, Sport1'in içerik portföyünü genişletmeyi ve izleyici kitlesini artırmayı amaçlıyor.

Satış işlemi henüz tam olarak onaylanmadı. Reuters, Sport1'in Acunmedya'ya satışının rekabet ve medya düzenleme kurumlarınca onaylanmadığını bildirdi. Ancak bu anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte, Sport1'in gelecekteki stratejik planlarında Acun Ilıcalı'nın önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor.

Geçen yaz Highlight Communications, Sport1'in hisselerini tamamen veya kısmen satışa çıkarma kararı almıştı. Bu adımın, kanalın daha fazla gelişim ve büyüme potansiyelini değerlendirmek amacıyla atıldığı belirtilmişti.

Sport1'in Türkiye'de de tanınan ve popüler olan spor reality yarışması "Exatlon" gibi programları yayınlaması bekleniyor. Acun Ilıcalı'nın, bu ortaklık sayesinde uluslararası arenada da adını duyurması ve işletme portföyünü genişletmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar