Abdullah Zeydan kimdir? Abdullah Zeydan neden görevinden alındı?

Abdullah Zeydan kimdir? Abdullah Zeydan neden görevinden alındı?
Adalet Bakanlığı, 29 Mart 2024 tarihinde, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarına yönelik idari bir kararla itiraz etti. Peki Abdullah Zeydan kimdir? İşte Abdullah Zeydan hakkında her şey...

ABDULLAH ZEYDAN NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?
DEM Parti'nin yaptığı yazılı açıklamada;

“29 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine beş dakika, seçime ikin gün kala Adalet Bakanlığı idari bir karar ve yazıyla, 2022 yılında memnu haklarını alan ve tüm yasal denetimlerden geçen Zeydan’ın memnu haklarına itiraz etmiştir. Yetkili savcılık, talimat niteliğindeki bu idari itiraz yazısı üzerine kesinleşmiş memnu hak kararını veren mahkemeye yeniden başvurmuştur. Mahkeme aynı gün kesinleşmiş memnu hak kararını geri almış ve memnu hak talebini reddetmiştir. Karar henüz kesinleşmeden, yani itiraz ve temyiz hakkı kullanılmadan hemen YSK'ya bildirimde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

abdullah-zeydan-kimdir-1712058927-852-x750.webp

ABDULLAH ZEYDAN KİMDİR?

Abdullah Zeydan, Türkiye'nin Van ilinde bulunan, Van Büyükşehir Belediyesi'nin eş başkanı olarak görev yapmaktaydı. 29 Mart 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'nın idari bir kararla Zeydan'ın memnu haklarına itiraz etmesiyle kamuoyunun dikkatini çekti.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen kişi, 245 bin 573 oy almıştır.

Abdullah Zeydan, 13 Mart 1972'de Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde doğmuştur ve ilk, orta ve lise eğitimini Yüksekova'da tamamlamıştır. Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur ve farklı şirketlerde mimarlık yapmıştır.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hakkâri milletvekili seçilmiştir. Ancak, 4 Kasım 2016'da HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik yapılan bir operasyonla tutuklanmıştır. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, katıldığı bir eylemden ötürü “örgüte yardım”dan beş yıl, “örgüt propagandası yapmak”tan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vermiştir. Toplamda 8 yıl 1 ay ceza almış olan Zeydan, 6 Ocak 2022’ye kadar Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulmuştur.

Adalet Bakanlığı, 29 Mart 2024 Cuma günü idari bir karar ve yazıyla, mesai bitimine beş dakika kala Abdullah Zeydan'ın memnu haklarına itiraz etmiştir. Zeydan, 2022 yılında memnu haklarını almıştır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar