500 kilogramlık patlamamış bomba bulundu: Binlerce kişi tahliye edildi

500 kilogramlık patlamamış bomba bulundu: Binlerce kişi tahliye edildi
İngiltere'nin güneyindeki liman kenti Plymouth'ta bulunan, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bir bomba, güvenli şekilde imha edilmesi için denize taşındı.

Devon ve Cornwall Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Temmuz 1940'ta Alman bombardıman uçaklarının hedefi haline gelen Plymouth şehrinde bir bahçede bulunan 500 kilogramlık bomba, güvenli bir şekilde denize atıldı.

Açıklamada, ordunun yürüttüğü operasyonun başarıyla sonuçlandığı ve bombanın bölgeden uzaklaştırıldığı bilgisinin verildiği ifade edildi. Ayrıca, güvenlik kordonunun kaldırıldığı ve tahliye edilen sakinlere evlerine dönebilecekleri belirtildi.

saobmb-4nnn.webp

PATLAMAMIŞ BOMBA 2,3 KİLOMETRE BOYUNCA TAŞINDI

Ülke medyasında yer alan habere göre, tahliye operasyonu öncesi Keyham ve Devonport bölgelerinde yaşayan vatandaşlara acil durum uyarısı yapıldı.

Tahliye sürecinde on binden fazla bölge sakini evlerinden çıkarılırken, bomba imha güzergahı boyunca 300 metrelik bir güvenlik kordonu oluşturuldu.

Patlamamış bombanın şehir sokaklarında 2,3 kilometre boyunca taşınması sırasında tren ve otobüs seferleri de askıya alındı.

ingilterede-bomba-alarmi-binlerce-kisi-tahliye-edildi-enc6.webp

İngiltere'de barış zamanında gerçekleştirilen en büyük tahliyelerden biri olarak değerlendirilen bu operasyonun, söz konusu bombanın yarın kontrollü bir şekilde imha edilmesi planlanıyor.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, yaptığı açıklamada, bu son derece karmaşık operasyona katılanların gösterdikleri cesaretten dolayı övüldüğünü ve tüm personele teşekkür edildiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar