44 İlde alarm verildi sakın maskesiz sokağa çıkmayın Afrika’dan tehlike geliyor

44 İlde alarm verildi sakın maskesiz sokağa çıkmayın  Afrika’dan tehlike geliyor
44 il için sarı kodlu uyarı sıralayan Meteoroloji çöl tozu için de uyarıda bulundu. Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilendirmeye göre bugün ülkemizin birçok kentinde toz taşınımı yaşanacak. Meteoroloji tarafından 44 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Maske hayatımıza ne zaman girdi? | TRT Haber Foto Galeri

Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni Kovid-19 genelgesi: 81 ilde tüm alanlarda maske takma zorunlu hale getirildi | Independent Türkçe

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Türkiye için çöl tozu uyarısı: 2 gün daha sürecek - Dünya Gazetesi

Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

İstanbul'a çöl tozu alarmı

ÇÖL TOZU NEDİR?

Dünyanın en büyük çölü olan Sahra'dan yükselen ve atmosferin üst katmanları aracılığıyla binlerce kilometre öteye taşınabilen ince toz partikülleri, Afrika tozu olarak bilinir. Bu tozlar, ekvatordan yukarı enlemlere doğru taşınmasıyla oluşan sıcaklık taşınmaları ve hava akımlarıyla birlikte yayılır. Güneyden kuzeye ilerleyen hava akımları da tozları beraberinde taşır bu da çöl tozlarının geniş alanlara yayılmasını sağlar.

bbbbbbbbbb.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar