29 kişinin can verdiği gece kulübünün işletmecilerinin kabarık suç dosyası ortaya çıktı

29 kişinin can verdiği gece kulübünün işletmecilerinin kabarık suç dosyası ortaya çıktı
Çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş Gayrettepe’de yer alan Masquerade Club adlı mekânın daha önce de birçok yaralama olayıyla gündeme geldiği ortaya çıktı. İşte detaylar....

Ünlü gece kulübü Masquerade Club'taki tadilat faciası yaşandı. 16 katlı bir binanın eksi 2'nci katında hizmet veren gece kulübündeki tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi can verdi. 8 kişi gözaltına alındı.

aw175404-01.jpg

Mekânın işletmeciliğini yapan Şazi Şekergümüş’ün faciaya neden olan tadilatın görüntülerini ise sosyal medya hesabında paylaştığı anlaşıldı. Sektörden bir isim, Şazi Şekergümüş ile Tarkan Ahmet Atabey’in dün gece bir arada olduklarını, Masquerade yaptıkları tadilatın ise bir haftaya kadar sona ereceğini söylediği öğrenildi.

whatsapp-image-2024-04-02-at-6-51-30-pm.jpeg

Tarkan Ahmet Atabey, daha önce de bir gece kulübündeki çatışma ile gündeme gelmişti.

İKİSİ DE BODYGUARDLIKTAN GELME

Edinilen bilgilere göre mekânın işletmecisi olan Şazi Şekergümüş ile Tarkan Ahmet’in de geçmişte, çeşitli mekânların bodyguardlığını yaptığı öğrenildi. Şekergümüş, Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu olarak bilinen Onur Özbizerdik'in, Beşiktaş Ulus'taki mekânı ile gündeme gelmişti.

aziiii-1.jpgŞazi Şekergümüş (solda) ile Tarkan Ahmet Atabey.

SABRİ ÇELEBİ'NİN ADAMLARINI VURDURDU

Mekânın bir diğer işletmecisi Tarkan Ahmet Atabey ise, bir süre önce Ortaköy’de Glock marka silahların da kullanıldığı çatışma ile gündeme gelmişti. Anılan olay nedeni ile Atabey bir süre firari konumda kalmıştı. Söz konusu çatışma ise, geçen aylarda öldürülen Sabri Çelebi’nin Ortaköy’deki S Lounge isimli mekânın önünde meydana gelmişti. Anılan olayda Sabri Çelebi'nin kardeşi Mehmet Emin Çelebi'nin yanı sıra çalışanlar Hekim Yalçınkaya, Mikail Alpaydın ve Emre Avşar vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

İŞLETMECİSİ DE GÖZALTINA ALINDI

Facia nedeni ile 2 savcı görevlendirilirken, 8 kişi de gözaltına alındı. Şazi Şekergümüş’ün dışında gözaltına alınan isimler ise şunlar:
İ. Ş. (1959 doğumlu, Mesul Müdür, kasten yaralamadan suç kaydı var)
M.M.C. (1979 doğumlu, İşyeri Ortağı)
Ş.Ş. (1974 doğumlu, İş yeri ortağı kasten yaralamadan suç kaydı var)
S.A. (1985 doğumlu, Muhasebeci, Cinsel Taciz Suç kaydı mevcut)
A.A.P. (1998 doğumlu, İşletme Müdürü, Kasten Yaralama suç kaydı mevcut.)
K.E. (1977 doğumlu, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu)
Ç.A. (1981 doğumlu , Metal işleri firma sahibi)
⁠E.E. (1984 doğumlu, Mobilyacı ve Kasten Yaralama suç kaydı mevcut )

RUHSATI 1987’DE ALDI

Bu arada, İstanbul Valisi Davut Gül, gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsatının olduğunu, 2018 yılında da ruhsatın yenilendiğini belirtti. İşletme ruhsatı ilk olarak 1987'de alınan, Discorium adıyla hizmet veren mekan, son yıllarda Masquared ismiyle işletiliyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar