Erdoğan seçim mağlubiyetinin sebebini açıkladı

Erdoğan seçim mağlubiyetinin sebebini açıkladı
Seçimin ardından ilk defa toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu'na başkanlık yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim mağlubiyetini değerlendirdi.

Türkiye seçim süreçlerini tamamladı. Genel seçimlerin ardından yerel seçimlerde de vatandaş tercihini yaptı.

Seçimlerin ardından AK Parti MYK'sı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantının tek gündem maddesi, 31 Mart yerel seçimleri oldu.

MYK'DA YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

MYK’da bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonucu oluşan tabloya değinerek, AK Parti olarak oy oranlarının yüzde 44,3’ten yüzde 35,5’e, Cumhur İttifakı olarak ise yüzde 51,6’dan yüzde 40,5’e gerilediğine dikkati çekti.

SEÇMEN SANDIĞA GİTMEDİ

Partinin ciddi bir oy kaybı yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun temel sebebinin ise 10 ay önce AK Parti’ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 seçimlerine katılımın, 2019 yılındaki seçimlere göre %6 oranında azaldığını belirtti ve bu azalmanın büyük bir kısmının AK Parti seçmenlerinden kaynaklandığını ifade etti.

31 Mart seçimlerinde AK Parti seçmeninin oy kullanmama sebeplerinde, parti teşkilatı, genel merkez ve aday seçim süreçlerinin etkili olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuların detaylı bir şekilde ele alınması gerektiğini ve gerekli tüm önlemlerin alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların oy kullanmaktan soğumasına sebep olan diğer etmenleri; ekonomik zorluklar, koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna çatışmasıyla şiddetlenen enflasyon artışı olarak belirtti.

"BASKIYI HAFİFLETMEYE ÇALIŞTIK AMA MUVAFFAK OLMADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına verdiği mesajda, emeklilerin yüksek enflasyon sebebiyle en fazla refah kaybına uğrayan toplum kesimi olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Emeklilerimizin serzenişlerini il ziyaretlerimizde zaten görüyorduk. Gerek tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, gerek yüzde 50’yi bulan maaş zamları, gerekse diğer adımlarla, bütçe disiplinini bozmadan, üzerimizdeki bu baskıyı hafifletmeye çalıştık ama muvaffak olmadık.”

"MİLLETİN SİNESİNDEN DOĞMUŞ BİR SİYASİ PARTİNİN EN BÜYÜK DÜŞMANI VATANDAŞLA ARASINA DUVARLAR ÖRMESİDİR"

Toplantıda “kibir hastalığı”na da dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Buradan başlayarak; il, ilçe, belde teşkilatlarına, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, hatta bürokrasiye uzanan bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Oysa milletin sinesinden doğmuş bir siyasi partinin en büyük düşmanı vatandaşla arasına duvarlar örmesidir. Hangi konumda olursa olsun bu partide hiç kimsenin ‘layüsel’ olmadığını milletimize göstereceğiz. Elbette bu özeleştiri sürecinde hem ittifak olarak girip kaybettiğimiz, hem de Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi iki parti ayrı ayrı girerek özellikle CHP’ye kazandırdığımız il ve ilçelerin durumunu da masaya yatıracağız.”

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar