25 yaşındaki kızı Kadıköy sapığından hızır gibi kurtaran Savcı

25 yaşındaki kızı Kadıköy sapığından hızır gibi kurtaran Savcı
İstanbul Kadıköy'de 25 yaşındaki taciz mağduru kızı tesadüfen karşılaştığı savcı kurtardı.

Hürriyet'in haberine göre İstanbul Kadıköy’de geçtiğimiz Temmuz ayında bir taciz olayı yaşandı. 25 yaşındaki Kübra K., evine dönmek için sokakta yürüyordu. Peşine bir erkeğin takıldığını fark eden kız, adımlarını hızlandırdı. Kübra K.’ye yetişen 34 yaşındaki Mustafa Erdoğan, genç kadının koluna girdi. O esnada şaşkınlık geçiren Kübra K., tacizciyi kendisinden uzaklaştırdı. Tacizci, tekrar genç kadının yanına gitti ve elini omzuna atarak sarılmaya çalıştı.

“Seni eve ben götüreceğim” diyen tacizciye çevrede bulunan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Tacizcinin elinden kurtulan ve hızla oradan uzaklaşan Kübra K., yoldan geçen bir taksinin önüne atladı ve, “Peşimde tanımadığım biri var. Ne olur beni de götürün” dedi. Ancak Kübra K.’nin peşinden giden Mustafa Erdoğan bu defa taksiyi durdurup, “Bu benim sevgilim” dedi, gitmesini engellemeye çalıştı.

TESADÜFEN TAKSİDE BULUNAN SAVCI KURTARDI

Fakat taciz mağduru Kübra K. oldukça şanslıydı. Çünkü taksinin içinde yolculuk yapan kişi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer’di.

Yardım isteyen kadını taksiye alan savcı Gürer, tacizci Mustafa Erdoğan’a kendisinin cumhuriyet savcısı olduğunu söyledi. Korku içindeki Kübra K. olay yerinden bir an önce ayrılmak istedi ancak taksinin gitmesini engelleyen tacizci Mustafa Erdoğan, hayatında ilk defa gördüğü Kübra K. için, “Bu kız benim sevgilim, siz yalan söylüyorsunuz. Bana kimliğinizi gösterin” şeklinde konuştu.

Savcı Ayşe Gül Gürer'in durumu polis ekiplerine bildirmesinin ardından olay yerine gelen ekipler tacizci Mustafa Erdoğan’ı gözaltına aldı.

YARDIM ETME AMACIYLA GİTTİM DEDİ

Emniyetteki işlemler sonrası şüpheli Mustafa Erdoğan, adliyeye sevk edildi. Olay günü yardım etme amacıyla müştekinin yanına gittiğini, tanıkların olayı yanlış anlayarak müdahil olduklarını söyleyen şüpheli, suçlamaları kabul etmediğini iddia etti. Mustafa Erdoğan, yurtdışına çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol tedbirleri sonrası serbest bırakıldı.

17.5 YILLA CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Olay hakkındaki soruşturma ise tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli ile müşteki arasında herhangi bir husumet bulunmadığı, müştekinin, şüpheliyi sebepsiz yere suçlamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca kişinin “basit cinsel saldırı” ile “cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 6.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar