24 terör hedefi imha edildi! Son durumu MSB paylaştı

24 terör hedefi imha edildi! Son durumu MSB paylaştı
Irak ve Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatında 24 hedefin imha edildiğini Milli Savunma Bakanlığı açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine 14 Ocak 2024 tarihinde başarılı bir hava harekatı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin kullandığı mağaralar, sığınaklar, mühimmat ve malzeme depoları, barınaklar ile doğalgaz üretim tesislerinden oluşan toplam 24 hedefin imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, "PKK/YPG/KCK ve diğer terörist grupları etkisiz hale getirerek, Irak ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını engellemek ve sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere hava harekatları düzenlenmiştir. Hava harekatları sonucunda, bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde üst düzey teröristlerin de bulunduğu tahmin edilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu, barınak ve doğalgaz üretim tesislerinden oluşan 24 hedef başarıyla imha edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar