Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

14-01-24-01gun-page-0001-1-001.jpg

ŞEHİT HABERİYLE DAHA KAÇ KEZ KAHROLACAĞIZ

Türkiye, kuzey Irak’tan gelen terör saldırısı haberiyle bir kez daha mateme büründü. PKK’yla girilen çatışmada 9 Mehmetçik şehit düştü, 4 asker yaralandı. Güvenlik kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda 23 hain etkisiz hale getirildi. Milli Savunma bakanı Güler, gelişmeler üzerine komutanlarla Şırnak’a gitti.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-kilit harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 9 asker için Şırnak’ta tören düzenlendi. 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende, şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade uzman Çavuş Serkan Sayın, Ahmet Köroğlu ve hakan Gün, Piyade Sözleşmeli Er kemal batur, Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez, İstihkam Sözleşmeli Er murat atar ve Muhammed Tunahan Evcin ’in Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu. İl müftüsü Ahmet Dilek’in okuduğu duanın ardından şehitlerin cenazesi, ambulanslarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü. şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen ’in naaşı Aksaray’a, Piyade uzman Çavuş Serkan Sayin’in cenazesi Adıyaman’a, Piyade uzman Çavuş hakan Gün’ün naaşı Gaziantep’e, Piyade Sözleşmeli Er kemal Batur’un naaşı Niğde’ye, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez’in cenazesi Kahramanmaraş’a, İstihkam Sözleşmeli Er murat Atar’ı naaşı Ordu’ya, Piyade uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun cenazesi Giresun’a, İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in naaşı Eskişehir’e hava yoluyla uğurlandı. Törene, milli Savunma bakanı Yaşar Güler, Vali Cevdet Atay, Genelkurmay başkanı Orgeneral metin Gürak, kara kuvvetleri komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz kuvvetleri komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, hava kuvvetleri komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 23. Piyade Tümen komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma komutanı Tümgeneral murat bulut, ak Parti Şırnak milletvekili Arslan Tatar, belediye başkanı Mehmet Yarka, kurum temsilcileri ve askerler katıldı. Milli Savunma bakanlığı (MSB), dün Irak’ın kuzeyindeki Pençe-kilit harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını duyurmuştu.

ASLAN DUALARLA DEFNEDİLDİ

Bu arada Pençe-kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz ve sızma girişimi sonucunda şehit olan Piyade uzman Çavuş Samet Aslan’ın cenazesi, memleketi Amasya’nın Taşova ilçesinde toprağa verildi.

DOST VE KARDEŞ ÜLKELERDEN BAŞSAĞLIĞI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Irak’ın kuzeyinde[1]ki Pençe-kilit harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Türk ajansı Kıbrıs’ın (Tak) haberine göre, Cumhurbaşkanı Tatar, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler için Türkiye’ye başsağlığı diledi. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-kilit harekâtı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden şehitleri ve yaralı askerleri üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Tatar, “hayatını kay[1]beden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehit ailelerinin ve tüm Türk ulusunun başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı. KKTC Cumhuriyet Meclisi başkanı Zorlu Töre, başbakan Ünal Üstel ve Dışişleri bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da Irak’ın kuzeyindeki Pençe-kilit harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı. Cumhuriyet meclisi başkanı Töre, kuzey Irak’ta terör örgütünün saldırısında şehit olan askerler için başsağlığı diledi. Töre, saldırıda şehit olan askerlere ilişkin, “Kıbrıs Türk halkı olarak her koşulda anavatanımız Türkiye’nin acısını en derinden hissetmekle birlikte terörle mücadelede aynı kararlılıkla her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı. Meclisi başkanı, “Çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun.” dedi. KKTC başbakanı Ünal Üstel, sosyal medya üzerinden, şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı. Ertuğrul oğlu da şehitler için taziye, yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu. Bakü’den mesaj Azerbaycan Savunma bakanı Zakir Hasanov, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için milli Savunma bakanı Yaşar Güler’e taziye mesajı gönderdi. Hasanov, bakan Güler’e gönderdiği taziye mesajında, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda Türk Silahlı kuvvetleri askeri personelinin şehit olduğu ve yaralandığı haberinden, son derece üzüntü duyduğunu kaydetti.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar