16. Çukurova Kitap Fuarı kapılarını açtı

16. Çukurova Kitap Fuarı kapılarını açtı
Adana'da düzenlenen 16. Çukurova Kitap Fuarı, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görkemli bir açılış töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Kitapseverler, 9 gün boyunca sürecek olan fuarı gezip birbirinden değerli eserleri keşfetme fırsatı bulacak. Açılış töreninde konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana'nın fuarlar şehri olduğunu belirterek, son 5 ay içinde birçok başarılı fuarın düzenlendiğini vurguladı.

Vali Köşger, fuarın canlı, dinamik ve yüksek katılımlı olmasının Adana'daki kitap fuarını diğerlerinden ayıran bir özellik olduğunu ifade etti. "Her şey ilimle, irfanla, okumakla, bilmekle, bilimle, sanatla gerçekleşir" diyen Köşger, Adana'nın bu alanlarda büyük bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Adana'nın Türkiye'nin bir özeti gibi olduğunu belirten Vali, kültür, sanat ve okuryazarlık konularında büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yaptığı açıklamada, Adana'ya yakışan tüm fuarların düzenlendiğini belirtti. Başkan Karalar, çocukların fuardan daha fazla faydalanabilmesi için çalışmalar yaptıklarını ve okullardan öğrencilerin fuara getirilmesine destek verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti ve stantları gezmeye başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuar, 21 Ocak tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Bu süre zarfında kitapseverler, çeşitli etkinliklere katılma ve yazarlarla buluşma şansı bulacaklar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar