Zuckerberg, ABD Senatosu'ndaki oturumda özür dilemek zorunda kaldı

Zuckerberg, ABD Senatosu'ndaki oturumda özür dilemek zorunda kaldı
Meta CEO'su Mark Zuckerberg ABD Senatosu'nda zor anlar yaşadı. Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkisinin konuşulduğu oturumda bir senatör, Zuckerberg'den özür dilemesini istedi.

ABD Senatosu Adalet Komitesi tarafından düzenlenen oturuma katılan Meta (Facebook), X, TikTok, Snap ve Discord yöneticileri, çocukların cinsel istismarının önlenmesinde yeterli tedbirleri almadıkları suçlamalarıyla karşı karşıya geldi. Oturum, çocuk güvenliği konusunda yetersizlikleri sorgulayan senatörlerin ve platform yöneticilerinin gerilim dolu diyaloglarına sahne oldu.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, X CEO'su Linda Yaccarino, TikTok CEO'su Shou Zi Chew, Discord CEO'su Jason Citron ve Snap CEO'su Evan Spiegel'in katıldığı oturumda, senatörler çocuk istismarını önleme amacıyla alınan önlemleri sorguladı ve platformların bu konuda yeterince sorumluluk almadığı görüşünü dile getirdi.

Oturumda zaman zaman gerilim yaşanırken, senatörler platformların çocuk güvenliğini sağlamak için destek vermedikleri konusunda eleştirilerde bulundu. Ayrıca, online platformların denetlenmesine yönelik ABD'de herhangi bir yasanın geçirilememiş olması da vurgulandı.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, sosyal medya platformlarının çocuk istismarını önleme yasasına tam destek vermemelerinden dolayı eleştirilerde bulunarak, "Ellerin kanlı" ifadelerini kullandı ve "Section 230" adlı yasal düzenlemenin kaldırılması çağrısında bulundu.

mahkeme.jpg

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley bu platformlarda çocukların cinsel istismarının ve gençlerin uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklara özendirilmesinin bir türlü önlenemediğini söyledi.

Hawley, Zuckerberg'in kurbanların ailelerinden şahsen özür dilemesi gerektiğini dile getirdi. Bunun üzerine ayağa kalkarak salonda bulunan ailelere dönen Zuckerberg, online platformlardan kaynaklı olarak hayatlarını kaybedenlerden dolayı üzgün olduğunu ve bundan dolayı ailelerden özür dilediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar