Zorlu Enerji İsrail'de 3 girişimdeki hisselerini satıyor

Zorlu Enerji İsrail'de 3 girişimdeki hisselerini satıyor

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, İsrail'de doğrudan ortak olduğu Ezotech Electric Ltd., Solad Energy Ltd. ve Adnit Real Estate Ltd. şirketlerinin hisselerini satın almak üzere hisse alım sözleşmelerini imzaladı.

Şirketin açıklamasına göre, Zorlu Enerji, Ezotech Electric Ltd. (Ezotech), Solad Energy Ltd. (Solad) ve Adnit Real Estate Ltd.'deki (Adnit) hisselerinin satışına yönelik sözleşmelerin imzalandığı belirtildi. Bu işlem, sözleşmesel koşulların yerine getirilmesi ve yasal izinlerin alınmasıyla gerçekleşecek.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji teknolojileri ve depolama alanında yeni yatırımlarla geleceğe hazırlanan Zorlu Enerji, Türkiye’de gerçekleştirdiği gaz tedarik ve dağıtım operasyonlarının ardından İsrail’de ortağı olduğu doğal gaz enerji santrallerinin satışı için de hisse alım sözleşmelerini imzaladı. Bu strateji, şirketin "yeşil dönüşüm" taahhütleri doğrultusunda atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Zorlu Enerji'nin CEO'su Sinan Ak, şirketin karbonsuzlaşma taahhütleri çerçevesinde yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve elektrifikasyon odaklı dönüşümde öncü bir rol üstlenmeyi amaçladıklarını belirtti. Ak, şirketin çevresel etkilerini azaltma ve ekosistemle uyumlu bir yaşam tarzını teşvik etme taahhüdüne olan bağlılığını vurguladı.