Zoom üzerinden 900 çalışanını kovan şirketin hisseleri çakıldı

Zoom üzerinden 900 çalışanını kovan şirketin hisseleri çakıldı
2021 yılında Zoom üzerinden 900 çalışanının işine son veren Better.com'un ana şirketi Better Home & Finance, Wall Street'te işlem görmeye başlamasıyla birlikte hisselerinde sert düşüş yaşadı. Better Home, yüzde 93'lük kayıp sonrası hisse 16 dolar eriyerek 1,19 dolara kadar geriledi

GÖKMEN ÖRKMEZ-GÜNBOYU

Yatırımcılar, dijital mortgage kredisi veren Better.com'un Wall Street'te işlem görmeye başlamasına sürpriz bir karşılık verdi. Softbank destekli şirketin hisseleri Perşembe günü Nasdaq'ta BETR olarak işlem görmeye başladığında yüzde 93 düşerek gün ortasında hisse başına 16 dolardan fazla değer kaybetti ve 1,19 dolara geriledi.

Better.com'un Nasdaq'taki kötü başlangıcı, CEO Vishal Garg'ın bir Zoom görüşmesinde 900 çalışanı işten çıkardığı Aralık 2021'den bu yana dijital mortgage şirketindeki en büyük kırılma noktalarından biri oldu.

Fortune'un o dönemde bildirdiğine göre şirket, işten çıkarılan en az 250 personeli çalışma saatlerini fazla bildirerek şirketten çalmakla suçladı. Garg'ın toplu işten çıkarmayı ele alışına ilişkin haberler viral oldu ve Garg daha sonra işten çıkarılma sürecinde hata yaptığını kabul ederek kalan çalışanlardan özür diledi.

İLK OLARAK MAYIS 2021'DE ORTAYA ÇIKTI

Better.com'un halka açılma planlarına ilişkin haberler ilk olarak Mayıs 2021'de ortaya çıktı, ancak Aurora ile birleşme, düzenleyici incelemeler ve tartışmalı işten çıkarmalar nedeniyle ertelendi.

Better.com, sıcak konut piyasası ve düşük faiz oranları sayesinde COVID-19 salgını sırasında büyük ölçüde büyüdü. Ancak yükselen faiz oranları nedeniyle ipotekli konut kredilerine olan talebin düşmesi nedeniyle Temmuz ayında 89,9 milyon dolar net zarar açıkladı.

İlk işlem gününde hisse senedi fiyatında yaşanan gerilemeye rağmen Better.com, işine uzun vadeli bir bakış açısıyla yaklaştığını söyledi. Better.com'un başkanı ve CFO'su Kevin Ryan Insider'a verdiği demeçte, "Yatırımcılarımız için uzun vadeli değer yaratan çok kuşaklı bir işletme kurmaya odaklandık" sözlerini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar