Zonguldak'tan acı haber! Batan gemide iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Zonguldak'tan acı haber! Batan gemide iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Zonguldak Karadeniz Ereğlisi'nde fırtınada batan Kafkametler isimli gemide 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da meydana gelen fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinde kayıp mürettebatı arama çalışmaları, 6'ncı gününde sürüyor.

Geminin yerinin belirlenmesinin ardından dalgıçlar batığın bulunduğu alana yoğunlaştı. Kayıp 12 mürettebattan 2'sinin cenazesi bulunurken, bugün yapılan arama çalışmalarında 2 denizcinin daha cesedine ulaşıldı. Denizden dalgıçların çıkaracağı cenazelerin, askeri alana getirileceği ve ardından otopsi için hastanenin morguna gönderileceği öğrenildi. Ekiplerin, diğer 8 denizciyi bulmak için de arama çalışmaları devam ediyor

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, '19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır.

Kayıp 8 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel Ekiplerimiz tarafından havada, karada ve denizde arama kurtarma ve alan tarama şeklinde gece gündüz devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.' denildi.

SON TELSİZ ANONSLARINI YABANCI GEMİNİN PERSONELİ KAYDETTİ

‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisinin telsizden yardım istediği anlara dair yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Kafkametler isimli gemide bulunanların telsizden battığını söylediği ve yardım çağrısının cevapsız kaldığı o son telsiz anonsları, yabancı bir gemide bulunanlar tarafından kaydedildi.

Kafkametler gemisinden "Parçalanarak batıyoruz. Acilen kurtarma talep etmekteyim. Ereğli pilot, Kafkametler cevap verin" dediği duyuldu. Kafkametler'in çağrısına bir yabancı gemi karşılık vererek, İngilizce ismini kodlamasını istedi. Konumunu soran yabancı gemiye Kafkametler'in cevabı ise İngilizce “Konumu bilmiyorum. Elektriğimiz yok. Lütfen bize yardım edin” oldu.

zonguldakta-batan-gemideki-bir-denizcinin-daha-cansiz-bedeni-bulundu-3-6491-dhaphoto2.jpg

zonguldakta-batan-gemideki-bir-denizcinin-daha-cansiz-bedeni-bulundu-3-6491-dhaphoto1.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar