Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi can verdi, 6 yaralı

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi can verdi, 6 yaralı
Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan bir işçi hayatını kaybetti. Yaralanan 6 işçi de hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

Göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Olayla ilgili Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, vardiyada 280 işçinin olduğu bilgisini vererek göçüğün nedeninin patlama değil tavan çökmesi olduğunu belirtti.

g4.jpg

1 İŞÇİ CAN VERDİ, 6 İŞÇİ YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 6 işçinin de yaralandığı bilgisini paylaştı.

VALİ SON DURUMU AÇIKLADI

Vali Hacıbektaşoğlu, madende çalışmaların tamamlandığını, tüm işçilerin tahliye edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"4 işçi göçük altında kaldı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Hepsi hastanelerimize ulaştı, tıbbi müdahaleleri yapıldı. Az önce ikisiyle görüştük. Diğer kardeşimizin de şuuru açık hayati tehlikesi yok.

Bir yaralı Zonguldak’ta onun da çok şükür hayati tehlikesi yok. Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 kardeşimiz var, onlar kendi imkanlarıyla o panikle parmağında kırık olan var, kaşında yarık olan var. Onlar hastanede ayakta tedavisi yapıldı ayrıldılar.

Toplam göçük altında 4 kişi kaldı, diğer 3 yaralı göçük bölgesine yakın o panikle yaralandılar. Şu anda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, diğer vardiyada çalışanlar, tüm işçilerimiz tahliye edildi. Olayın neden olduğu, herhangi bir ihmal olup olmadığı, bunu hem kurum içerisinde hem de savcılık soruşturmasını yapacak, tamamlayacak.”

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili bir açıklama yaparak "Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar