Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatını arama çalışmaları 100. gününde!

Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatını arama çalışmaları 100. gününde!
Karadeniz'in sularında geçirdiği kaza sonucu batan kuru yük gemisi "Kafkametler"in mürettebatından 7 kişinin bulunması için başlatılan arama çalışmaları, 100 günü geride bıraktı.

Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım 2023 tarihinde fırtına nedeniyle mendireğe çarparak battığı belirtilen Türk bayraklı gemideki kayıp personel arama faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve AFAD başta olmak üzere çeşitli kurumlardan oluşan ekipler, Erdemir Limanı çevresi başta olmak üzere liman içi ve dışında, sahil şeridinde arama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde, batık geminin enkazının kaldırılması işlemleri de titizlikle yürütülüyor.

Aynı tarihte yaşanan bir diğer kaza ise Kamerun bayraklı kargo gemisi "Pallada" ile ilgili. Fırtınada ikiye bölünerek karaya oturan geminin söküm işlemleri devam ediyor. Kesilen parçalar, vinç yardımıyla kamyonlara yüklenerek alandan uzaklaştırılıyor.

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisinin 19 Kasım 2023 tarihinde Ereğli Limanı'ndan çıkış yaptığı ve askeri bölgedeki mendireğe çarparak battığı belirtiliyor. Gemide bulunan 12 kişilik Türk mürettebatın 5'inin cesedine ulaşılmıştı. Ancak, kayıp olan 7 mürettebatın bulunması için yoğun çaba harcanmaya devam ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar