Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 personeli 44 gündür aranıyor

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 personeli 44 gündür aranıyor
Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin kaybolan 7 kişilik mürettebatını arama çalışmaları hala devam ediyor.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023 tarihinde yaşanan fırtına, mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemideki kayıp personel arama faaliyetleri 44. gününde devam ediyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler tarafından karadan ve denizden gerçekleştirilen arama ve tarama çalışmalarına, gemi kazaları, deniz kirliliği ve yangınlar gibi durumlara müdahale eden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün operasyonel gücünü artıran Nene Hatun Gemisi de katılıyor.

Gemi kurtarma ve enkaz kaldırma şirketi, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde arama çalışmalarını sürdürüyor ve batık geminin enkazını kaldırma çabalarını yoğunlaştırıyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım 2023 tarihinde Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan ayrılırken askeri bölgedeki mendireğe çarpmış ve batmıştı. Gemide bulunan 12 kişilik Türk mürettebattan 5'inin cansız bedenine ulaşılmıştı. Şu an arama çalışmaları, gemide kaybolan diğer 7 mürettebatın bulunması için devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar