Zincir marketler, fiyat sabitleme politikasını uygulamaya aldı! İşte o marketler…

Zincir marketler, fiyat sabitleme politikasını uygulamaya aldı! İşte o marketler…
Yılbaşının hemen öncesinde, Aralık 2022 de Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 200 den fazla şubesi bulunan zincir marketlerde satışta ürünlerin etiket fiyatlarının Ticaret Bakanlığı’na bildirilmesi şart haline getirilmişti. Ve zincir marketler, uygulamaya geçti. Fiyat sabitleyen zincir marketler…

ZİNCİR MARKETLERDEN FİYAT SABİTLEME POLİTİKASI! İŞTE O MARKETLER

Rekabet Kurulu’nda geçtiğimiz yılın son ayı içerisinde devam eden soruşturmaya istinaden savunmalar verilmişti. Savunmaların ardından ise zincir marketler için herhangi bir ceza verilmiş yada uygulanmış değildi.

Ancak Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye’nin önde gelen ve en büyük 4 zincir marketlerin genel müdürleri ile bir araya gelerek, asgari ücret zammı ardından gelecek zamlara istinaden değişecek etiket fiyatları üzerinden bir görüşme sağlamıştı. Bu görüşme içerisinde uyarı ve yaptırım niteliği bulunan konuşmaların ardından ise marketler “fiyat sabitleme” uygulamasına geçiş sağladı. 

İlk olarak bu zincir marketlerin isimlerini ve içeriğini sizlerle paylaşalım. Şok marketler zinciri Ocak 2023 itibariyle 1000 ürün üzerinde fiyat sabitlemeye geçmiş vaziyette. Hemen arkasından ise Migros marketler zinciri Ocak 2023 ayı ile birlikte fiyat sabitleme ve sürekli indirim kampanyalarını başlattığını duyurdu. Üstelik Migros marketlerde; 419 temel ihtiyaç ürünü, 3.000 üzerinde üründe sürekli indirim, 23 farklı ürün grubunda ise %25-50 arasında indirimlerde uygulandı. 

Diğer büyük zincir marketlerden birisi olan CarrefourSA ise Ocak 2023 le birlikte gıda ve gıda harici ürün gruplarından oluşan 20.000 den fazla üründe %20-40 a varan indirim uygulama kararını aldı.

İTO (İstanbul Ticaret Odası) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center CEO Yavuz Altun da etiket fiyatlarında indirime gittiklerini duyurdu. A101 de ise temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan kategorilerde etiket fiyatları sabitlendi. Ancak akla gelen ilk zincir marketlerden bir diğeri olan BİM den konuya dair henüz bir açıklama veya uygulama söz konusu değil, şimdilik.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar