Zifiri karanlıkta işe gitmek, altı yılda 9,2 milyar lira tasarruf ettirmiş!

Zifiri karanlıkta işe gitmek, altı yılda 9,2 milyar lira tasarruf ettirmiş!
Tartışmalı kalıcı yaz saati uygulamasının, altı yılda 9,2 milyar liralık tasarruf sağladığını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından açıklandı.

İnsanların sabah karanlıkta okula veya işe gitmek zorunda kalması nedeniyle uzun bir süredir tartışma konusu olan yaz saati uygulaması, 2016’dan bu yana tek saat olarak kullanılıyor. Getirilen bu uygulama, Avrupa ile saat farkının artmasıysa borsa, bankacılık, uçak seyahatleri gibi alanlarda da sorunlara yol açıyor.

Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dönmez, ABD Senatosu’nun yaz saati uygulamasına onay vermesinin ardından bir açıklama yaptı.

Bakan Dönmez, Türkiye’nin kalıcı yaz saati uygulamasında dünyada model ülke olduğunu savunarak şunları söyledi: “Enerji verimliliği ve tasarruf bakanlık olarak en çok önem verdiğimiz hususların başında. Uygulama neticesinde bugüne kadar yaklaşık 8,3 milyar kilovatsaat tasarruf sağladık. Bu tasarrufla vatandaşımız yaklaşık 9,2 milyar lira kazanç elde etti.“

ABD’de kalıcı yaz saati uygulaması 20 Kasım 2023’te başlayacak.

Avrupa Parlamentosu toplu olarak tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde aynı anda geçilen yaz-kış saat uygulamasıyla ilgili bir oylama yapmıştı. Oylama sonucu AB ülkeleri enerji tasarrufu amacıyla kullanılan saat uygulamasını seçmede serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar