Zeytin çürümelerine son! 1 yıl boyunca taze kalıyor

Zeytin çürümelerine son! 1 yıl boyunca taze kalıyor
Evde zeytin yapımında dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalar, zeytinin yumuşamaması ve uzun süre taze kalması için püf noktaları sizler için araştırdık.

Ekim ve Kasım aylarında alınan siyah veya yeşil zeytinlerin taze ve sert olmasına özen göstermek, evde zeytin kurma sürecinde başarıyı garantilemenin ilk adımı olduğunu daha önce duymuş muydunuz?

İlk olarak zeytinleri temizlemek için, büyük bir kaba koyup yıkayarak başlayın. Aralarında çürük, bozulmuş veya lekeli olanları ayıklamak, kaliteli bir kurma işlemi için oldukça önemlidir. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra zeytinleri iyice süzün ve aralarında zeytin yaprakları varsa onları da ayırmayı sakın gözden kaçırmayın.

254348.jpg

Zeytinleri hazırladığınız büyük pet şişe veya kavanozlara doldururken, salamura yapma aşamasında 5 kg zeytine 1 çay bardağı kaya tuzu ilave etmek, lezzet ve dayanıklılık açısından kritik bir adımdır. Tuz ayarı yaparken yumurta ayarı tekniği kullanılabilir. Yumurta ayarı için su dolu bir kaba konulan yumurtanın dibin çökmesiyle tuz oranı belirlenir.

Zeytinleri salamura yaparken suya eklenen tuz, zeytinlerin lezzetlenmesini ve uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar. Limon tuzu da eklenerek zeytinlerin dayanıklılığı artırılabilir. Ancak zeytinlerin kalitesine bağlı olarak 30-40 gün içinde zeytinle tatlanıp kullanılabilir hale gelecektir.

Son olarak, zeytinleri kurduktan sonra serin ve kapalı bir ortamda muhafaza etmek de önemlidir. Bu püf noktaları takip ederek, evde lezzetli ve uzun ömürlü zeytinlere sahip olabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar