Zelenskiy yarın Türkiye’ye geliyor

Zelenskiy yarın Türkiye’ye geliyor
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin yarın Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin 8 Mart 2024 tarihinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Zelenskiy ile bir araya geleceği belirtilen görüşme, önemli konuların ele alınacağı bir platform sunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, 8 Mart 2024 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Ziyaret kapsamında Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın seyri, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın devam etmesine ilişkin temaslardaki son durum, bölgede kalıcı barış arayışları konuları ayrıntılı bir şekilde ele alınacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuğu Zelenskiy arasında Türkiye ve Ukrayna ilişkileri de görüşülecektir" ifadelerine yer verildi.

Ziyaretin gündeminde, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmanın seyri, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamı konusundaki temaslardaki son durum, bölgede kalıcı barış arayışları gibi önemli konular bulunuyor. Ayrıca, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin masaya yatırılması da beklenen görüşmede, stratejik iş birlikleri ve işbirliği fırsatları da değerlendirilecek.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar