Zamlı emekli maaşları için ilk oranlar belli oldu!

Zamlı emekli maaşları için ilk oranlar belli oldu!
Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından yapılan açıklamayla Ocak ayının enflasyon oranları belli oldu. TÜİK aylık bazda enflasyon oranının yüzde 11.10 olduğunu bildirdi. Böylelikle Temmuz ayında artacak olan emekli maaşı için ilk oran belli oldu.

Ocak - Haziran arasında oluşan enflasyon oranları SSK, Bağ-Kur maaşlarının zam oranlarını da belirliyor. Yani 6 aylık enflasyon oranlarıyla aynı zam oranı Temmuz'da maaşlara yansıyor. SGK ve Bağ-kur emeklilerine ne kadar maaş zammı yapılacağına ilişkin beklentiler enflasyon oranlarının ilk aydan yüzde 11.10 çıkmasının ardından değişti.

Enflasyon oranlarının önümüzdeki aylarda da yüksek geleceğine dair beklentilerin artmasıyla birlikte emeklilerin Temmuz ayındaki zam beklentileri de yükselmiş oldu.

TÜİK'İN ENFLASYON AÇIKLAMASI NASIL OLDU?

TÜİK enflasyona ilişkin veri açıklamasında "TÜFE'de (2003=100) 2022 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 10, bir önceki yılın Aralık ayına göre ,10, bir önceki yılın aynı ayına göre %48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre %22,58 artış gerçekleşti" dedi.

ZAM ORANIYLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA DA BAKAN NEBATİ'DEN GELDİ

Temmuz ayına kadar enflasyon oranlarının yüksek gelebileceğini söyleyen Hazine Maliye Bakanı Nebati Japonya'da bir gazeteye verdiği röportajda enflasyon oranlarının Nisan ayına kadar yükseleceğini belirtti. Bakan Nebati yılsonuna doğru ise enflasyonun düşmesini beklediğini söyledi.

İşçi ve esnaf emeklisi için ikinci zam ise Temmuz Aralık ayları arasında oluşan enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Zam oranı ise Ocak ayında maaşlara yansıtılıyor. Emekliler bu yılın Ocak ayı enflasyonu ile en az 252 TL maaş zammını garantilemiş görünüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar