Zamanda büyük atlama: Hala 2016'da yaşıyorlar!

Zamanda büyük atlama: Hala 2016'da yaşıyorlar!
Geçen hafta dünyanın neredeyse tamamı 2024 yılına giriş yaptı. Ancak bir ülke hala 2016 yılında yaşıyor. İşte geçmişten gelen o ülke...

Dünya genelindeki neredeyse bütün ülkeler geçtiğimiz hafta 2024'e girişi kutladı. Ancak dünya üzerinde hala 2016 yılında olan bir ülke bulunuyor. Etiyopya takvim sisteminin farklı olmasından dolayı dünyayı geriden takip ederek 2016 yılında yer alıyor.

1582 yılında Papa Gregory XIII, Gregoryen takvimini tanıtarak, dünyada yaygın olarak kullanılan takvim standardını belirledi. Ancak öncesinde, Roma dünyası ve Avrupa'nın çoğu, M.Ö. 45 yılında Julius Caesar tarafından tanıtılan Jülyen takvimini kullanıyordu. Jülyen takvimi, Güneş etrafındaki yörüngede zamanla uyumsuzdu ve Paskalya gibi dini olayların hesaplanmasını zorlaştırıyordu.

Dünya genelinde birçok ülke şu anda Gregoryen takvimini kullanmasına rağmen, Etiyopya gibi bazı ülkeler farklı takvim sistemlerini benimsemiş durumda. Etiyopya takviminde 13 ay bulunmakta olup, her biri 30 gün olan 12 aydan ve ardından artık yıla bağlı olarak beş veya altı gün içeren bir aydan oluşmaktadır. Bu takvim aynı zamanda günün saatinin değişiklik gösterdiği, gece yarısı yerine sabah 6:00'da başlayan iki 12 saatlik yarıya bölünmüş bir sistem içerir.

Etiyopya'nın şu anda 2016 yılını yaşamasının temeli MS 500 yılına dayanmaktadır. Katolik Kilisesi, bu tarihte İsa'nın doğumuna dair hesaplamalarını değiştirmesine rağmen, Etiyopya Kilisesi bu değişikliği kabul etmedi ve kendi hesaplamalarını sürdürdü. Bu durum, Etiyopya'nın 2016 yılında olmasına ve kendi takvim sistemini korumasına neden oldu. Ülke, sömürgeleştirilmemiş ender Afrika ülkelerinden biri olmasıyla ve tarihini kendi hesaplamalarına dayandırmasıyla öne çıkıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar