Yüz defeklerine protez tedavisi ile çözüm

Yüz defeklerine protez tedavisi ile çözüm
Çeşitli kanser türleri, trafik kazaları, iş kazaları, yanık veya doğumsal sendromlar nedeniyle ortaya çıkan yüz defektlerinde protez tedavisi ile çözüm mümkün. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seçil Nemli'nin hastasına uyguladığı başarılı operasyon, aynı hastalıktan muzdarip birçok vatandaş için umut oldu.

GÜNBOYU SEDA ATLIĞ

Kanser türleri günümüzde insan hayatını tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biridir. Farklı dokuları ve organları etkileyen kanserler; baş, boyun, yüz ve çene kemiklerinde de görülebilmektedir. Bu kanserlerde tedavi dokuların cerrahi olarak uzaklaştırılmasını içerdiğinde hastalarda konuşma, yutkunma, görme gibi fonksiyon kayıplarının yanı sıra estetik açıdan da önemli problemler ortaya çıkar. Tümörün tedavisi yapılsa bile hastanın gözünün, burnunun, kulağının veya çene kemiğinin olmaması toplum içine çıkmasını güçleştirir. 

Sağ gözü ve çevresindeki tümörün cerrahi olarak çıkarıldığı hastamız B., yüz protezi ile tedavisi Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seçil Nemli tarafından yapıldı. Yüzündeki defektin renk ve şekil açısından dokularla uyumlu protez ile restore edilen hasta, tedavi sonucundan çok mutlu olmuştur. 

Kanser yanı sıra trafik kazaları, iş kazaları, yanık veya doğumsal sendromlar nedeniyle ortaya çıkan yüz defektlerinde de diğer cerrahi tekniklerin uygulanamadığı durumlarda, defektin estetik protetik tedavisi hastaları mutlu eden, kolay kullanabildikleri ve çoğu hastada gözlemlendiği gibi hayata bağlayan bir tedavi yöntemidir.

 

kulak.jpg

10145e60-58c2-46ee-98b9-ec4f6287c448.jpg

55570e44-70f9-45a4-8826-d30d53ec5dcf.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar