Yunanlar bir lezzetimizi daha sahiplendi: Asırlık kokoreçin adını kokoretsi yaptılar

Yunanlar bir lezzetimizi daha sahiplendi: Asırlık kokoreçin adını kokoretsi yaptılar
Dünyaca ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas, dünyanın en güzel sakatat yemeklerini değerlendirdi. Türkiye, kokoreç ile listeye 4. sıradan giriş yaparken, zirvedeki 'kokoretsi' yemeği Türk kullanıcılardan tepki gördü.

Özlem Baran / Günboyu

Yunanistan, Türkiye'nin gelenekselleşmiş lezzetlerini sahiplenmeye devam ediyor.

Dünyanın en güzel gastronomi mutfaklarını sıralayan TasteAtlas, sakatat yemeklerinden oluşan listede ilk sıraya Yunanistan'ı eklerken, listeye giren yemek Türk kullanıcılardan tepki çekti.

"ÇAKMASI GERÇEĞİNİ GEÇTİ"

Türkiye'den kokoreç 4. sıradan, kelle paça çorbası 11. sıradan, işkembe çorbası ise 42. sıradan listeye girerken, dünyanın en güzel sakatat yemeği ise kokoreçin biraz farklı hali olan ve ismini 'kokoretsi' seçildi.

koko3.jpg
BAKLAVANIN TÜRK LEZZETİ OLDUĞUNU KABUL ETMİŞLERDİ

Yunanistan ile Türkiye arasındaki mutfak tartışmaları yıllardır devam ederken, en çok tartışılan ürünlerden biri baklava olmuştu. Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, katıldığı bir canlı yayında baklavanın Türk lezzeti olduğunu kabul etmişti.

KOKOREÇ İLE ARALARINDA UFAK FARKLAR BULUNUYOR

Yunanistan'ın 'kokoretsi' adını verdiği yemek, temel olarak kokoreç ile aynı olmasına karşın, kokoretsinin içerisinde birkaç sakatat ürün daha yer almakta. Dolma şeklinde doldurulan ürünün dışını kokoreç oluştururken, iç kısmında ise birçok sakatat yer alabiliyor.

kokoretsi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar