Yunanistan Başbakanı Miçotakis göreve başladı!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis göreve başladı!
Yunanistan Başbakanı Miçotakis yemin ederek göreve resmen başladı. Gözler 17.00'ye çevrildi. Yeni kabinenin bu saatte açıklanması bekleniyor.

25 Haziran Milletvekili seçimini birinci sırada tamamlayan Kiryakos Miçotakis başbakan oldu. Bugün yemin eden Miçotakis resmen göreve başladı. Yeni kabinenin bugün saat 17.00'de açıklanması bekleniyor.

GEÇİCİ BAŞBAKAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinin aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başpiskopos Ieronymos'un da katılımıyla düzenlenen törende yemin eden Miçotakis, ardından Başbakanlık Maksimos Konutu'na geçerek burada geçici başbakan Ioannis Sarmas ile bir araya geldi.Fullscreen

Başbakanlık Konutu'ndaki devir-teslim töreninde konuşan Miçotakis, 21 Mayıs seçiminin ardından atanan geçici hükümete 'örnek çalışmalarından' ötürü teşekkür etti. Sarmas ise Miçotakis'e ikinci başbakanlık döneminde başarı diledi.

YENİ DEMOKRASİ, 158 MİLLETVEKİLİYLE MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU SAĞLADI

Dünkü seçimlerde, Miçotakis liderliğindeki YD partisi, resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 40,55 oy alarak 300 sandalyeli meclise 158 milletvekili göndermeye hak kazanmıştı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, bu sabah YD lideri Kiryakos Miçotakis'e hükümeti kurma görevini verdi. Miçotakis'i makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, kendisine hükümeti kurma görevini verdiğini söyledi. Yunanistan halkına karşı büyük bir sorumluluk duyduğunu vurgulayan Miçotakis ise "İlk baştan beri ülkemizin istikrarlı ve güçlü bir hükümete sahip olmasını hedeflemiştim" dedi.

Görevi devralmasının ardından yemin ederek resmen göreve başlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yeni kabineyi bugün saat 17.00'de açıklaması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar