Yumurta alırken üzerindeki kodun ilk rakamına dikkat edin

Yumurta alırken üzerindeki kodun ilk rakamına dikkat edin
Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında ilk sırayı alan yumurta hakkında az bilinen gerçek ortaya çıktı. Protein bakımından en zengin besin olarak bilinen yumurtanın üzerindeki kodlara dikkat etmelisiniz. Yumurta satın alırken bu kodlara bakan her zaman bir sıfır önde oluyor. İşte, bu kodlar hakkında az bilinen gerçekler....

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta, sağlığa oldukça faydalı olan besindir. Kahvaltı sofralarının yanı sıra birçok yemekte, tatlıda, kurabiyede ve poğaçalarda sıklıkla kullanılıyor. Tam bir protein deposu olan yumurta, insan sağlığına faydalı 9 amino asit içerir.

Peki, bu protein deposu olan yumurtanın üzerindeki kodlar daha önce hiç dikkatinizi çekti mi? Yumurtaların üstünde bulunan kodların ne anlama geldiğini duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız.

YUMURTANIN ÜZERİNDE YAZAN KODLARIN ANLAMI

Sayılar ve harflerden oluşan bu kodlar, yumurtanın çıktığı tavuğun cinsini ve kalitesini ifade ediyor. Tüketiciler yumurta alırken üzerindeki kodun ilk rakamına dikkat etmelidir. Bu kodlar 4''e ayrılıyor.

0 NUMARALI KOD: ORGANİK YUMURTA

0 numaralı kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade ediyor. Üzerinde bu kodun bulunduğu yumurtalar, yetiştirildiği süre boyunca tavuğa hiç hormon verilmediğini ifade ediyor. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşidi 0 numaralı kod olan organik yumurtadır.

1 NUMARALI KOD: GEZEN TAVUK YUMURTASI

1 numaralı kod, yumurtanın gezen tavuk yumurtası olduğunu ifade ediyor. Gezen tavuk yumurtası tavuğuz rahatça gezebilidiğini ifade etse de, orhanik tavuk olduğu anlamına gelmiyor.

2 NUMARALI KOD: KÜMES YUMURTASI

2 numaralı kod, yumurtanın kümeste dolaşan tavuktan üretildiğini ifade ediyor. Belirli alan içerisinde dolaşan tavukların yumurtasına kümes yumurtası adı veriliyor.

3 NUMARALI KOD: KAFES YUMURTASI

3 numaralı kod, yumurtanın kafeste yetiştirilen tavuktan üretildiğini ifade ediyor. Diğer kodlu yumurtaları göz önünde bulundurursak en sağlıksız yumurta olarak adlandırılıyor.

İyi yumurta nasıl anlaşılır? Yumurtanın kodu 3 ile başlıyorsa…

Kodların anlamları yok artık dedirtti! Yumurta alırken üzerindeki kodun ilk rakamına dikkat edin - Resim: 5

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar